torsdag 3 februari 2011

Vikarie...

Vad vore vården utan vikarien...vi ordinarie personal är ju rätt friska av oss...oftast och kämpar sig till jobbet oavsett väder, väglag och sinneslag mellan klockan 05:30-06:30.... men ibland händer det att även vi får kapitulera och dra en filt över oss och ligga dödssjuka i cirka 52 graders feber...nått sånt och då finns det ju ingen annan utväg än att sjukskriva sig....

Och vad göra...jo ringa vikarien, timvikarien som alltid ställer upp iallafall en av dom brukar kunna men nu börjar KAFKA rycka i trådarna och nu infinner sig moment 22 och vi uskor ska inte länge få sätta in vikarier utan det ska högre instans göra....så man ska ringa till chefen vid 06:30 och jaga honom/henne för att få tag i en vikarie...och svarar chefen vid den tiden.........?

Och vad är det då som styr detta moment 22? Stalin...heffaklumpen eller storpotäten...nja inte riktigt utan allt beror på vår kära Las system som vikarierna förr eller senare kommer att träffa på och då innebär detta att dom slår huvudet i LAS taket och giljotinen slår igen och vikarien som förut var SÅÅÅ välkommen genast har stigit i skala till pest och kolerainfekterad och ska på INGA omständigheter jobba en enda nanosekund mer för då kan just den vikarien lyckas dyrka sig igenom LAS dörren....och passerat LASlistan smått otroligt svåra kontroll och blir erbjuden fast jobb.

Så kommunerna där ute SKROTA lasen och inför samma typ av jobb som privatsektorn....3 månaders provanställning och funkar det så garanterad anställning, och finns det behov och ta in vikarier så ska dom kunna jobba obehindrat, för jobb finnes....för en vikarie har ju ändå möjlighet att söka lediga fasta tjänster som kommer ut om man nu tröttnar på vikarielivet.

Poolen däremot....nja ring Poolia istället för vem vill sitta hemma med en sökare och ha 24 timmars jour....då kan man ju lika bra ta anställning som bilbärgare.

Så alla ni timvikarier, månadsvikarier och andra löst springande vårdpersonal...skulle vara koppel på vissa...=)
Vi uskor älskar Er..... för fanns ni inte så skulle vi inte orka kämpa, så TACK för att ni finns.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar