måndag 7 februari 2011

Arbetssituation...er eller annans

Du ....just du ja....nja inte du som står bredvid utan du....där...ja känn dig nu inte utpekad men visst känner du till fenomenet med gammalt och nytt?..... bilar då eller antika möbler? nja inte riktigt utan jag menar arbetskamrater i vården.

Kan dom indelas i två läger?....det gamla gardet...som har hängt med sen Dackefejden...när Hedenhös låg i farfars pung....ja du fattar...85 före kristus som principfast håller fast vid sina väl fungerande rutiner och inte vill ändra en nanomillimeter på en enda sak oavsett vad det gäller.

Respekterade, hårt arbetande med järnkoll på allt och alla och otrolig arbetsmoral.

Sen har vi andra personalgruppen ungdomarna...ungfolket, ligisterna, som kommer med nya idéer och vänder upp och ner på avdelningar och arbetslaget, men sprider en frisk fläkt och bidrar till omväxling på arbetsplatsen.

Flexibla, ombytliga och med förmågan att känna in vad som krävs för stunden.

Så vilken kategori är den bästa?.....en blandning av bägge....för det vore ju idealet om vi kunde samarbeta.

Men.....alla är ju olika så hur funkar det på din arbetsplats? är du en av dom som knyter näven i rockfickan och svär lite tyst.

Vi som arbetar i vården borde ju vara proffs på att arbeta med varann....eller?

Så bjud nu till lite och möts på halva vägen för vi är ju först och främst på jobbet för patienten eller pensionären skull.

Så vad blir sensmoralen av detta.....samarbeta mina kära kollegor oavsett om ni jobbar dag, kväll eller natt.

För glöm inte bort nattpersonalen...våra hjältar som kämpar sig igenom nätterna och sover när vi andra är vakna.

Så nästa gång du startar din vedkap...gräsklippare..skjuter hagelbössa på bakgården, så får du en hälsning från Sveriges alla nattarbetande vårdpersonal, kolla så ingen av oss bor granne med dig.

För arbetslivet blir så mycket lättare om man inte ifrågasätter varann utan strävar mot att vara just ett arbetslag trots att laget består av individer.
Eller ska vi göra som Häxan surtant och säga.....
Om arbetskamrater tycker vi inte.................








1 kommentar:

  1. Jag är nog den som följer utvecklingen, en som vill prova nya idéer och vill utvecklas.
    Men den andra sorten har jag också träffat på, och det kan var skitjobbigt, rent ut sagt.
    Och vi jobbar ju med människan, så varför kan man inte samarbeta? En uska ska ju kunna vara flexibel och formbar, för att kunna möta vårdtagaren på ett bra sätt, så den egenskapen kan ju användas kolleger emellan.

    Stämplar av ny bloggadress och önskar dig en fin dag!

    SvaraRadera