tisdag 1 mars 2011

Inredning på hemmet

Hur har ni det inrett på hemmet....i samlingssalen framför tv:n?  modern stil...gammal stil? för hur upplever pensionärerna avdelningens/boendets möblemang?

Vad ska man prova...och visst är det så att man ska fråga pensionärena vad dom tycker om?.
För tänk tanken att ni inreder avdelningen eller delar i möbler i gammal stil....tänk Carl Larsson stil med rutiga dukar och vita möbler...
Stilfullt och garanterat populärt speciellt med blåvitt rutiga dukar och sittdynor, eller rödvitt.
Eller gammaldax träfärgade mörka möbler....för vem har sagt att personalen och avdelning MÅSTE köpa nya möbler istället för att fynda på loppis.
Och kan man sen göra lite trevligt i köket med gamla plåtburkar...som dom boende känner igen och andra kultiga prylar som som väcker minnen hos pensionärerna så bidrar det till en positiv stämning på boendet.

Och kan man då få mer frihet att välja inredningen så kan man överraska sina pensionärer med en kuliss av en lanthandel....bensinmack...ja vet lite högflygande planer men varför inte....för fixar man lite kulturprylar till avdelning, förslag....gammal skyltdocka med barnvagn? garanterad överraskning...=)

Eller varför inte en gammal cykel? eller en monter med gamla bruksföremål så kan man garanterat få igång disskutionen runt matbordet.

För visst är det så att får man ögonfröjd att titta på blir vardagen lite lättare och minnerna flödar.
För visst var det bättre förr=)

1 kommentar:

  1. Vi har ett bord med gamla saker i korridoren där man kan fritt kan gå och plocka bland sakerna.
    Och vårt tv rum har tre rätt moderna soffor men gott om plats och rätt mysigt.
    Hälsningar Ann Marie

    SvaraRadera