torsdag 31 mars 2011

Sjukfrånvaro....utslagning...socialt fall

Allt fler blir långtidssjukskrivna, och gud nåde dig om du skulle råka ut för en olycka, sjukdom för då finns det risk för att du hamnar i klorna på försäkringskassan och eller arbetsförmedlingen.

För har du väl kommit så långt så riskerar du med all säkerhet att bli utstämplad.....one strike and your out....
Är det verkligen ett sånt samhälle vi vill leva i där fler människor blir utslängda ur gemenskapen utan möjlighet till försörjning och en chans till ett drägligt liv.

Vårt skyddsnät och Sveriges "fina" rykte har verkligen suddats ut för numera liknar den en blanding av Amerika och China....Usa där allt kretsar till om du har pengar så får du hjälp....och China vi bryr oss inte om småfolket dom kan vi avvara.

Visst är det syniskt att Sverige idag behandlar sjuka och skadade personer som dom vore pestsmittade rabiesindivider och steget mellan för en medborgare som ena stunden jobbar, har familj och fungerande liv till socialt utslagen har aldrig varit mindre....för det behövs så lite för att man trillar dit.

Så vill vi ha det så? Svenska folket.....det kan ju vara någon du själv känner som drabbas eller du själv så fundera och agera och politikerna som bestämmer dessa regler och lagar sitter på avsevärda ersättningar och löner och vet inte hur vi fotfolk har det.

Kommer vi sen in på vården så installeras snart svängdörrar och dörrvakter på sjukhusen och sjukhemmen där INGEN ska få stanna längre än 48 timmar......mer än i väntrummet för det kommer finnas ett slussningssystem där dörrvakterna kollar "innelistan" och ett väntrum för oss andra.....eller vad tror ni?
Vart är Sverige på väg?............

4 kommentarer:

  1. ...rätt åt helsicke verkar det som...

    SvaraRadera
  2. MOT USA! De rika får köpa försäkringar som skyddar. De fattiga får skylla sig själva. Typ.

    SvaraRadera
  3. Tack för tipset om att ha ytdesinfektionen i en sprayflaska ;) det blev väldigt smidigt att rengöra överallt ;)

    SvaraRadera
  4. Flerbarnslivet: varsegod=)

    Frida....tur att vi tillhör dom välbetalda...oopps! =)

    Skånskan...det ser rätt mörkt ut på något sätt för oss vanliga dödliga.

    SvaraRadera