söndag 1 maj 2011

Äventyr/utflykt....en självklarhet

När en pensionär varit aktiv cyklist hela livet eller bara van att komma ut eller bara intresserad att njuta en stund i solen så kan en stroke, dålig balans eller sjukdom ge osäkerhet och människan bakom sjukdomen blir isolerad få nedsatt rörlighet och sämre läkning och motivation.

Så vad finns som hjälpmedel, vi har ju rullstolarna, rullatorer, gångbord och turners, men vill man komma ut längre sträckor eller bara åka till kiosken/affären och fixa en glass så finns det faktiskt hjälp att få.

En personal och en pensionär kan numera dela på en cykel, ja inte en tandem då utan en cykel där pensionären slipper ha bra balans, styrka.

Så hur ser då denna hjälpreda ut, inte personalen då utan cykeln.......frågar sig vän av ordning.
Jo på hemsidan kan du spana in alla fakta och tillbehör för på en sån här cykel kan vem som helst få sig en cykeltur oavsett handikapp eller rörelsehinder.

Fantasin och viljan förflyttar berg ibland, och tänk vad smidigt att kunna välja att inte trampa alls...personalen gör jobbet, om det nu skulle vara så att pensionären har ont i benen.

Så kommunerna runt om i vårt land spana in dessa cyklar så kan ni få aktiva pensionärer på hemmen för vad är det som säger att personal behöver cykla med...två pensionärer kan ju faktisk lära sig hantera cykeln och ta egna små utflykter.
http://www.trident.se/produkter/cyklar/trehjulstandem.html#side

2 kommentarer:

  1. Har faktiskt sett de där cyklarna lite här och var. Oftast har det varit med personer med någon form av handikapp. Hoppas att de blir vanligare

    SvaraRadera