tisdag 3 maj 2011

Hjälpmedel...önsketänkande eller självklarhet.

För visst är det så att finns det ett behov och det går att lösa så ska det lösas, och patienten ska vanligvis inte behöva betala en oskäligt hög avgift för detta utan ska få hjälp med sitt handikapp/rörelsehinder på ett smidigt och effektivt sätt.

Men hur ska då anhöriga och vårdpersonal veta vad som finns, om nu inte arbetsterapeuten och sjukgymnasten inte finns anträffbar?, jo en hjälp kan vara att gå in på nätet och leta rätt på hjälpmedelsguider som finns på diverse siter men visst man får söka lite och till sist hittar man rätt och idéer kan väckas och svar kan ges.

Så här finns hjälp att få:
OBS detta är bara en av alla guider som finns, så leta gärna vidare så finner du fler om du är intresserad.
http://www.hjmo.se/

I denna guide söker du rätt på ett hjälpmedel genom att helt enkelt skriva vad du söker...
Finns behov av en skydd/stöd för handen så skriver du hand, och du hänvisas till det företag som tillverkar stödförband sen kan du rådfråga din arbetsterapeut om detta när hon/han kommer.

Sen kan man ju nämna att kommunernas /landstingensupphandling av hjälpmedel skiljer sig i vårt avlånga land men finns inte rätt hjälpmedel att få så ska man påpeka detta och begära att dylika införskaffas.

Att sen kommunerna klagar på höga kostnader är ju inget nytt, men alternativet att rehabiliteringen tar längre tid på grund av fel hjälpmedel eller bristen på hjälpmedel och all onödig smärta gör ju att tiden för återhämtning blir längre= högre kostnad i det långa loppet.

Så Arne Anka vår skyddängel får väl säga sitt även denna gång.......... så passa dig om du inte fixar fram rätt hjälpmedel för då kommer Arne Anka på besök...........=)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar