måndag 16 maj 2011

Tidspress........krav och pussel.......

Hemtjänst....förr tiden så klingade detta med en rätt trevlig klang och den behövande pensionären och anhöriga till en person som blev beviljad hemtjänst blev lovade att all hjälp som blev beviljad/nåt sånt...blev förnöjda och visste att personalen hade tid att ta vara på den enskilde personens behov och besvär.


Idag då....i personalförflyttningar och indragningens tid...hur ser det ut nudå? har vi tid till att stanna ett litet ögonblick och fråga hur personen mår....njae längre avstånd, mindre personal och tidspress, för ALLT ska tidläggas på nanosekunden.


Omvårdnadskvalitet inom vården är ett begrepp som det skrivs i varje avhandling, publikation som ges ut men hur stämmer detta mot verkligheten.
Nu klingar ordet hemtjänst en aning falskt...varför..och hur?
Jo med ständiga anpassningar, omflyttningar av personal och arbetsområden så har organisationen inom hemtjänsten på vissa håll blivit urholkad och uttänjd och tyvärr utarbetad.

Så hur ser det ut på Er front...åker/cyklar ni med ständig stress och missförhållanden.
För mår personalen dåligt mår vårdtagaren också dåligt.................

Personalpolitik....omsorgsgaranti...pyttsan....det enda man kan vara säker på är att jobbar du inne på ett boende så ska du inte tro du klarar dig för inom en snar framtid ska det räknas minuter...sekunder och fan ta dig om du tar en extra nanosekund att prata lite hos Greta  för då lyser det rött i LapsCare...eller nåt

1 kommentar:

  1. Usch och man blir ju inte goare efter en lång jobbhelg heller, men vi vårdpersonal biter ihop och klarar biffen än så länge...
    Kram Linda

    SvaraRadera