söndag 13 mars 2011

Människan i focus.......

Oavsett om man jobbar inom vårdyrket eller är patient/pensionär, är anhörig till en boende/patient på sjukhus/vårdhem/äldreboende så ska man alltid eftersträva att att alla ska bemötas med respekt.

Vårdyrket ställer stora krav på personalen att vara otroligt flexibla för ena stunden står du och pratar vardagssaker för att sen stå mitt i en olyckhändelse eller sorgliga händelser.

Vårdpersonal får utstå stressiga situationer, påfrestande händelser, otroligt sorgliga händelser eller rent av helt otroligt gulliga stunder.

När man jobbar inom ett vårdyrke ställs man inför snabba beslut och frågeställningar och har alltid personens bästa i focus.

För inget går upp mot det ögonblicket då en anhörig tackar dig med en hjärtlig kram eller pensionären/ patienten uttrycker sin tacksamhet för hjälpen.

Då är det värt allt slit och trötthet man ibland känner, för vårdpersonalen har ett stort ansvar inför alla inblandade och just därför hyllas alla inom vården i detta inlägg oavsett befattning, för vi behöver allt lite beröm ibland.

Så en stor eloge till hela Sveriges personal inom vård, omsorg, LSS, och sjukvården.

5 kommentarer:

  1. Kanonsida...

    http://aldreomsorgsbloggen.se/content/

    de finns även på facebook...

    SvaraRadera
  2. Se där ja en sida till... det tar sig=)
    Tackar!

    SvaraRadera
  3. Den här tjejen måste vi ge en eloge...

    http://www.camillasmatuppror.se/

    SvaraRadera
  4. Tackar! och hon är mailad även länkad här ifrån.

    Fantastiskt initiativ!

    SvaraRadera
  5. Lade min blogg här och det är helt sjukt vilken statestik jag fick

    http://hitsforfree.kokakola.se/

    SvaraRadera