tisdag 22 mars 2011

Fritid...en rättighet och ansvar

När man bor på ett äldreboende/ särskilt boende så slutar man ju inte exitera och ha egna intressen, så hur ska man bemöta personen som är bosatt i ett sånt boende.
finns det någon mall eller ska man höfta?
Svaret är känn efter....


Hur ser vi till att personens behov och önskemål tas tillvara och hur ska detta uppnås?, jo genom ett samarbetet mellan undersköterskorna, enhetschefen som är en förutsättning för att få det hela att falla på plats.


Genom gemensamma beslut sker förändringar och dom boende ska vara en viktig del i förändringen och ska få medverka och komma med förslag och infallsvinklar.


Gemensamma utflykter bjuder på omväxling i vardagen, individuella utflykter/ åkturer till affärer kan vara ett sätt att stärka banden, eller vad sägs om en promenad eller bara en stund i solen...käkandes en glass=)


Dom små sakerna räknas och bjuder man till så vinner man mycket, för ibland är svaret på frågan bara en enkel liten lösning som väntar på att kluras ut.
Spana in vård & omsorg inlägg
http://socorsa.wordpress.com/2011/03/22/glada-skratt/

För hur vill vi själva ha det på hemmet när vi blir gamla?...känn efter, fundera........ som vårdpersonal har vi möjlighet att förändra och utveckla. 


Lev livet oavsett om du bor på ett hem eller i ditt eget hem med hemtjänst om du nu är pensionär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar