söndag 3 april 2011

Värdesättning....en aning förvecklat....

Vårdens dilemma är att det ses som ett yrke där man jobbar ett tag för att sen läsa vidare eller byta yrkesinriktning.

Hur kommer detta sig? för frågar du undersköterskor och vikarier så ser dom ingen framtid inom undersköterskeyrket utan dom flesta siktar på sjuksköterska, ambulanssköterska, sjukgymnast eller annat.

För ett yrke där du har en nära kontakt och ett stort ansvar för din vårdtagare borde ju värderas som ett viktigt yrke, men som anställd i äldreomsorgen står undersköterskan längst ner i vårdkedjans länksystem.

Med låg lön, dålig anställningstrygghet för vikarier och ett ständigt ifrågasättande av vårt yrke som undersköterskor kan ju aldrig yrket bli ett naturligt val att välja för ungdomar och andra intresserade.

För hur ska man då locka folk till yrket........tjata  tjata jag vet men FAN ta den som inte klagar över detta.

Vi kanske ska rikta blickarna mot privat och offentlig verksamhet....ja för hur många gånger har vi inte hört att chefer, VD:ar och annat löst folk ska lockas till sina tjänster med HÖGA LÖNER så vi borde ju kunna ta efter detta och få upp våra löner inom vården.

För vi klagar ju om att det är svårt att få folk att stanna kvar inom äldreomsorgen och då måste vi ju göra något för att konkurrera med andra yrken för har vi inte en lön som man kan försörja sig och sin familj på så är ju valet rätt lätt.

Att vi vårdpersonal är vårdande, omtänksamma och plikttrogna hjälper föga när vi sen får en löneavi med minustecken.

http://uskabloggen.blogspot.com/2011/03/utbildningen-framtid-eller-falla.html

http://uskabloggen.blogspot.com/2011/03/lonsamt-eller-angest.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar