måndag 28 februari 2011

Hjälp!.........i hemmet

Behöver du hjälp?...eller nja nu är man inte helt desperat utan frågeställningen gäller hjälpmedel för hur ser ni på hjälpmedel...

Hur funkar Er kontakt med arbetsterapeuten, sjukgymnasten för hur man än vrider och vänder på frågan när och hur hjälpmedel behövs så är det ju så att behovet av hjälpmedel ska utvärderas av abetsterapeuten i samverkan med personalen.

För huvudsaken är ju att bespara vårdtagaren från skador och eventuella sår och personal ska skyddas från arbetsskador.

Så då frågar man sig....hur ser kommunerna på användningen / kostnaden för hjälpmedel? och skiljer det sig över landet, hur upplever ni uskor att ni får gensvar i vid förfrågan om hjälpmedel.

För hur man än vrider på saken så kostar ju hjälpmedel men det ska uppvägas mot risken för långvariga benbrott, sårskador/ och sittsår och då uppstår skador som kostar väsentligt mycket mer tid att rehabilitera.

I hjälpmedel inräknas ju även sängar, madrasser och där är det extra viktigt med rätt madrass oavsett om det handlar om luftburen, tryckavlastande.

Hemtjänstpersonalen har en speciellt svår situation med trånga utrymmen och dom arbetar även i privata hem där vårdtagaren och anhöriga kan tycka att det är påfrestande med otympliga hjälpmedel.

Så våga be om hjälp innan skadan är skedd och se till att ni får rätt hjälpmedel.

För man vinner så mycket på ett fungerande samarbete och tänk på att jobbar du i ett arbetslag så lyssna på resten av arbetsgruppen för man jobbar ju som ett team trots att gruppen består av individer.

2 kommentarer:

  1. My relatives all the time say that I am wasting my time here at net, except I
    know I am getting familiarity all the time by reading such good content.


    my website ideas.Sharewits.Com

    SvaraRadera
  2. Very good write-up. I certainly love this site.
    Keep it up!

    My homepage www.Cherchertrouver.co

    SvaraRadera