tisdag 15 februari 2011

Musik....er smak eller smaklöst

Vad ligger på din skivtallrik? för just du har ju en musiksmak som passar dig....och låter ingen annan diktera vad du vill lyssna på.

Så varför ska det då vara annorlunda när man är gammal, och man kan tänka sig in i följande lilla episod när den gamle förlamade fabrorn har suttit i rullstolen i tre timmar lyssnande på Calle Jularbos samlingsalbum och den unga uskan kommer fram och frågar
-vad lyssnar farbror helst på? dragspelsmusik?..

Nej du unga flicka du ska veta att jag lyssnar helst på Metallica..................
Fast AC DC är ju ett rätt svängigt band............Inte konstigt att gubben satt och led för du vill ju inte sitta där och lyssna på något du inte gillar.... eller?

Tänk så annorlunda vården kommer och bli om bara några få år när 40 talisterna och 50 talisterna kommer in på hemmen....

Då duger det inte med läggdax vid 20 och frukost exakt klockan halv 9, för då ska man själv få välja när man går upp, och går och lägger sig...helt normal tanke...eller? närmast genomskinligt glasklart.

Ur högtalarna i samlingsalar och på avdelning kommer nu rockabilly, Elvis och Opera eller vad tror ni?
Ska vi sen komma en bit in i framtiden så kommer Eddie Meduza och Ebba grön ta över cd spelaren på hemmet och då kommer iallafall jag att trivas....fast med fjärrkontrollen i handen för att kunna byta till Rix FM om så behagar.

Och spelar du religiös musik kan du lika väl hämta rondskålen för jag svara inte för följderna, för varför ska det alltid spelas kyrklig musik på hemmen?

Så tänk på att fråga vad den enskilde VILL lyssna på för man vinner så mycket på så lite............
Och en som tagit upp denna fråga är min bloggkollega Sid som skrev följande i sin blogg
http://farbror-sid.se/

3 kommentarer:

  1. Pink, jag älskar Pink...
    http://www.youtube.com/watch?v=s4Rax2PXiWA
    Vi kan nog alla känna oss "Mistreated, misplaced, misunderstood..."
    ///Åsa

    SvaraRadera
  2. Hurrah, that's what I was searching for, what a information! present here at this website, thanks admin of this website.

    Feel free to surf to my web page: natural cellulite treatment

    SvaraRadera