lördag 19 februari 2011

Pengabrist.....er orsak eller ansvar

Hur kommer det sig att vården har dåligt med pengar.....
Kostnader för landsting och kommuner är höga men det finns orsaker....
Kommunen tillexempel........................
Kommunerna runt om i vårt land köper in program för självservice för personalen där ledigheter, semestar frånvaro ska skrivas in, smidigt, effektivt, och lättarbetat? nja kan diskuteras....men vad kostade programmet i upphandlingen?

Ett objekt förutom självservice är verksamhetsboken...kommunernas flaggskepp där allt en anställd ska veta finns....och kommunen köpte in programmet dyrt och undersköterskor fick sitta och skriva om dokumenten så dom gällde vården...och uppdatera.............
Var kom då programmet från ursprungligen?
Jo industrin...så det var allt annat än anpassat för vården...
Dyrt, ineffektivt,opraktiskt och allmänt svårjobbat och vi förväntas kunna detta utantill.
Och det blir revision på detta....ja ni vet i skolan kallade man sånt för läxförhör....prov nja för kan du inte så får boendet en anmärkning....och vad kostar revisionen kommunen kan man undra?
För dom som levde förr i tiden kallades detta fenomen för husförhör.....

Hur många uskor läser verksamhetsboken...hand upp? någon... dagligen...veckovis för akta dig, revisionen kommer och kuggar dig....och ditt boende.

Är det därför vi blev undersköterskor för att plugga på verksamhetsboken....för lättläst är den inte...smidig är den inte och definitivt INTE värd ett öre för oss uskor.

Var lite streetsmart kommunerna och skippa verksamhetsboken och använd pengarna till omsorgen och inte flaggskepp som INGEN normal människa står ut med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar