tisdag 22 februari 2011

Kommunetik.....omsorgligt....

För vem är det som sköter all vården...inom vården då alltså....vem tar hand om din farmor, farfar eller bror, syster eller mamma inom äldrevården.

För vi försöker så gott vi kan, att alltid göra vårt bästa och ge allt vi kan på arbetstid för pensionärerna så att dom ska få en värdigt bemötande och ett säkert och tryggt hem även på hemmet.

Det är självklart att dom ska ha måltider, sovplats, och en ålderdom som innehåller variation och göra vardagen för pensionären så lätt som vi förmår.

Hur mycket gör du som undersköterska? för den lön du får...för dom som såg nyheterna senast såg ju att ett kommunalråd "kan" tjäna minst två gånger så mycket som en undersköterska.

Hur kommer det sig att ett kommunalråd får en lönehöjning på exempelvis 10% .......hur berättigar man en sån löneökning?  vad gör ett kommunalråd, som är värt en sån löneökning på en redan rätt saftig lön....
Då finns det utrymme i kommunens finanser men en uska får i bästa fall en ökning på maffiga 4% nåt sånt....

För exakt hur mycket mer än en uska gör ett kommunalråd...på jobbet då alltså...mer än att kamma hem en rätt skaplig summa pengar.

För hur vore det om en viss etikett inom kommunal verksamhet och sänk lönerna och om kommunerna inte själva vill sänka lönerna för kommunala chefer så borde dom rannsaka sig själva och endast ta ut en skälig lön så att alla får en chans till ett drägligt liv oavsett om du arbetar som undersköterska eller sjuksköterska för det är ju vi som gör det viktigaste jobbet oavsett hur mycket en kommunal chef  hävdar att hon/han gör sig förtjänt av dessa skyhöga löner.

Förklaringen att man måste ha dessa löner för att locka rätt typ av folk till chefstjänsterna, för annars skulle dom inte vilja jobba som kommunal chef håller inte.....vänder man på det resonemanget så fanns det knappast någon som skulle jobba som undersköterska för den lönen vi får.

Så kommunerna skärp Er och satsa lite på folket som verkligen bygger grunden för kommunens verksamhet.
oavsett om man jobbar i vården, är sopåkare, kökspersonal, eller anställd inom dagis, skola.

Vi vill också kunna känna att vi kan leva lite lättare precis som dom pensionärer, kunder, skolbarn vi tar hand om varje dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar