torsdag 24 februari 2011

Insikt........etikett eller etik

Hur har du det i lönekuvertet.....tunnsått eller välfyllt? för som uska har man ingen Yeeehhooo stund när lönen kommer....iallafall ingen Wiiihoo stund utan mer en hmmm stund för siffrorna i lönekuvetet pekat på en rätt ljummen nyans av vardagslyx....

För exakt hur mycket tjänar du?....tillräckligt.....för hur ska du veta vad en undersköterska ska tjäna trots att du jobbar inom kommunen.

För nu kommer den paradoxen att du säkert inte diskuterat din lön med fackrepresentanten...och har du tagit upp frågan med dina arbetskamrater?

För hur mycket tjänar du...ni egentligen....har ni rätt lön eller inte, för ett index för en undersköterska varierar över landet så det är inte lätt att veta om just du har rätt lön.

våga fråga för det kanske visar sig att du och även dina arbetskamrater har lägre lön än vad ni förtjänar.

Arbetar du sen inom privatvården så är det ännu svårare för den anställde uskan att veta att lönesättningen är rätt.

ta mod till Er, vänner och fråga facket, oavsett vilken arbetsgivare du har för har du fel lön så har din arbetsgivare ingen anledning att upplysa eller rätta till din / Er lön om ni inte ifrågasätter.

4 kommentarer:

  1. Ett tips är att ringa lönesekreteraren och fråga vad arbetskollegorna har för lön. Det är offentlig handling. Det är superbra underlag vid löneförhandlingen!

    SvaraRadera
  2. Generellt tycker jag att vi usk tjänar alldeles för dåligt och ännu värre har våra stackars SSK. Jag har rätt bra koll på läget på mitt jobb även om jag inte vet exakt vad alla tjänar

    SvaraRadera
  3. Så bra att du skriver exakt vad som händer och sker för ingen annan vågar!
    Hoppas fler vågar ställa sig upp...
    Kram Linda=)

    SvaraRadera