torsdag 10 februari 2011

Djurvård.....en självklarhet.

Hur kommer det sig att nästan alla människor har något husdjur? hund, katt, kanin, krokodil, nja det sista kanske inte är att rekommendera, men vad händer då när en person som levt med husdjur ska flytta in på hemmet...jo plötsligt finns ett tomrum och den där ulliga lilla saken..alltså inte krokodilen då alltså utan annat djur som Wombat..tillexempel finns inte tillhands i soffan och ett sånt där mjukisdjur...är ju i och för sig gulligt men bjuder ju inte tillbaka med gosning och värme..om man nu inte sytt in en värmedyna i en sånt djur...

Därför finns ju ett antal boenden där det finns djur på avdelningarna och man märker genast en attityd förändring hos pensionärena när en katt eller hund finns till hands.
Sen kan man ju förstås påpeka det här med allergier, rädsla men man ska ju inte rita f¤n på väggen innan man provat så varför vågar inte fler prova.

Min egen hund som är en blandning av Bordercollie & Collie fick redan som liten försvarslös valpis följa med till jobbet och blev en naturlig del i pensionärernas liv och då det även fanns en demensavdelning så fick hunden en viktig uppgift och faktiskt lugnade dom mest stökiga personerna genom att bara bry sig om dom och söka kontakt, och det slutade ofta med att dom satt och klappades i timtal, och även gick ut på promenader, där den dementa personen fick hålla i kopplet och dom bägge höll koll på varann.

För inget går upp mot den synen då en äldre dam låg och sov middag med vovven och bägge sov djupt helt utan krav och förpliktelser, eller när en dement person hade svårt att ta in omgivningen och oftast svarade med aggresivitet men så fort Net kom blev det lugnt och personen som höll  Net i koppel och en personal gick ut på promenad.
Då såg man verkligen behovet av en vårdhund. 

Så våga prova lite för man vinner nog mer än man förlorar och idag är min vän som jobbade ett antal år som vårdhund en glad 14 årig hundpensionär själv och slipper anstränga sig mer än nödvändigt men fortfarande hänger med till jobbet.

Så testa med ett akvarium, katt, hund eller varför inte en myrfarm......nja prova inte det för då behövs nog en myrslok också....=)  Eskil.... du har jobb i framtiden.......i vården=)

Hand upp för dom som känner till en vårdhund, dom gör ett kanonjobb!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar