fredag 11 februari 2011

Helg....er förtvivlan eller triumf

Nåväl.... vad vore en helg ledigt,  urtrist,... tråkig,... outhärdligt lång..... men alldeles..... alldeles.... underbar!..........känns känslan igen=).

Tänkte väl det, för vi vårdpersonal arbetar ju oavsett veckodag så ibland infaller jobbet just på en helg när alla andra varvar ner på fredagen så varvar vi upp.

Så du jobbar helg din stackare säger dom till oss....Ha.. säger vi för på tisdag, onsdag när du din stackare släpar dig till jobbet så ligger vi kvar i sängen och myser...kanske ända fram till nio...ja du fattar...och sen då?

Jo vad gör man som ledig uska? jo tar hand om bankärenden i lugn och ro, passar barnen, stövlar ner till affären vid halv tio och dom enda folk du ser vid den tiden är pensionärer och skolungdomar på rast.
Och man njuter i allmänhet av ledigheten på det sätt som passar just dig själv, för bara du vet hur din tid fördrivs på bästa sätt.

Och ska man ett ärende ner på stan....i civila kläder=) så får du genast känslan av att alla tror att den där unga människan MÅSTE vara arbetslös, som är här nere och strosar på stan vid klockan elva....har du tänkt på det nångång?, vanans makt och förutfattade meningar..och att man sen måste runda en stolpe motsols och gå på vissa stenar gör illusionen total....................

Din stackare som jobbar Heeela helgen...hur jobbar du? varannan, vartredje, delade turer, ja vi har delade turer vilket innebär att man försvinner in i jobbet en hel dag, fast det uppvägs av två lediga helger och rätt goa mellandagar då man kan göra precis hur man vill.

Fast när solen har trängt fram och värmen glädjer oss så sitter vi uskor på en bänk vid klockan halv tolv, mitt på arbetsdagen (innan semesterperioden då alltså) och lapar sol när alla ni andra slavar inomhus och svär över att ni får för lite sol, och ska vi uskor strö lite extra salt i såren på Er...gott folk=) så är vi ute på promenader, fikastunder med pensionärerna i solen på arbetstid och njuter av solen, så just därför jobbar vi gärna helger=)

1 kommentar:

  1. Gud vad skönt med delade turer =) Dom saknar jag.
    När vi jobbar helg, så jobbar vi fredagkväll till 21(20), lördag 08-21(07-20), söndag 08-21(07-21).
    Det är inga delade turer, vi har rast 1hx2. Och att jobba dessa pass, vilket jag tycker är skit, så kan man inte göra ett dugg på hela helgen :((
    Men delad tur, som vi hade förut, var vi i alla fall ledig 12.30-16.30. Jag brukade åka hem dom timmarna för att träffa barnen. Lite tid med barnen, är mer än inge alls på hela helgen.

    Som sagt, jag saknar delad tur!!

    Ha en bra helg!! På jobbet eller hemma =)

    SvaraRadera