fredag 4 februari 2011

Pension..är....

Läste du senaste KA?...ja om du är kommunanställd då alltså....då såg du att du som kommunalare har en riktig ljus framtid.....som glad pensionär.
Ser du ljuset i tunneln och guldet som glimmade i brunnen.....INTE? konstigt jag är 100 säker på att jag parkerade Ferrarin i slutet på tunneln, och hivade ner det privata pensionsavtalet i brunnen.

Jobbar du heltid med en inkomst av cirkus 22 000 kr i månaden kommer du att få ut en lön på hela 14 345 kronor om du jobbar fram till 65.....lockande att gå i pension redan vid 62 kanske?
Då får du allt tänka om för i bästa fall får du 10 955 kr FETT värre. så punga upp handpenningen för Ferrarin och blås iväg den dan du fyller 65....

Orkar du sen släpa dig fram ytterligare ett par år till den magiska gränsen 67 så finns en chans att du kan håva in smått otroliga 17 110 kronor per månad....räcker nog till spolarvätskan i Ferrarin..........

Fast trista inte ner dig för mycket du kan säkert inteckna dig för en servicelägenhet på ditt gruppboende men glöm för guds skull inte och ta ut varenda korvöre på banken samt ditt privatpensionskapital två år innan du hamnar på hemmet för annars får du högre hyra/avgift på din servicelägenhet.

Så se nu till att kapitalet ligger säkert i bh:n, under skosulan, eller i toalettvattenbehållaren för i madrassen letar kommunens biståndshandläggare reda på stålarna.

För visst vore det skönt att kunna spendera sin ålderdom utan att behöva vrida ur disktrasan för att få lite sås till potatisen.

Så minsta lönen för en uska oavsett var du jobbar ska vara 22 000 kronor fast vill dom betala ut 22 000 euro så säg för jävulen inte nej........

Skärpning kommunerna och kommunal för hade vi haft Byggnads fackförbund (byggarbetarnas)
så hade vi haft 22 000 och gratis arbetskläder OCH SKOR!!!!!!

2 kommentarer:

  1. Jag gillar verkligen det du skriver!!! ALLT stämmer banne mig så bra. Härligt att någon vågar och orkar lyfta sanningen =)
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  2. Tackar!
    Och visst är det så vi har det, så då är det rätt naturigt att skriva om det.
    Och till enhetschefer...biståndshandläggare och kommunpolitiker som tar illa vid sig så säger vi uskor, bit ihop för du har ju så pass mycket mer betalt än vi så då får du tåla lite=)
    (Sen omnämns ju ingen personligen och kommer aldrig att ske heller)
    En mkt trevlig helg tillbaka!

    SvaraRadera