måndag 21 februari 2011

Värdering....vad är din uppfattning?

Uskabloggen har varit på föreläsning.......jäklar vad man åkte dit.....ja inte parkeringsböter, fortkörningsböter men väl värderingar och förutfattade meningar.

Tänk vad vi förutfattar oss hela tiden....finns det något vi inte har en uppfattning om?
För föreläsningen gällde just detta faktum......och han som höll i föreläsningen heter Claes Schmidt

Hans synsätt på vårt sätt att bemöta våra medmänniskor får verkligen åhöraren att stanna upp tänka efter.

Man bemöts av hans varma sätt att linda in en fördom och sen kasta ut den i publiken för att sen vinkla den och vi totalluras, fast med humor och glasklar självklarhet.

Så hur möter han upp oss vid första kontakten på scen?....iförd byxor, kavaj och blont hår....inget ovanligt i det men vi sitter där och vet vad som ska komma men inte hur vi ska reagera....när Sara Lund kliver in på scen...ja du läste rätt för Claes kallas sig även för Sara
och han är en helt ovanlig=) kille som gillar att klä sig i kvinnokläder...fast vad är kvinnokläder i detta fall.

Här sitter vi direkt i rävsaxen för kläderna kunde lika väl suttit på en kille och då hade vi inte reagerat om nu inte det vore för det blonda håret och silikoninläggen.....för framför oss står ju en.....kvinna......man ?

Så hur får vi då ihop detta med vården som uskabloggen handlar om?
Ja hur får man INTE ihop den med vården?....... för att man ens ställer frågan visar att man måste fundera lite innan man svarar.

För allt handlar om ditt bemötande mot dina medmänniskor oavsett om du jobbar i vården eller inte, så tänk efter lite och bry dig lite och bemöt dina medmänniskor/arbetskamrater med respekt oavsett om dom har kavaj, jeans eller kjol................

Så har du och din kommun möjlighet att se och boka en föreläsning med Claes så gör detta för ni vinner så mycket på denna stund och eftertanken blir.

Hur ser du på din omgivning?

http://www.saralund.se/Biografi/Jag_heter_Sara.html

Skulle du skicka din 7 åring till skolan i kjol?.........................

Ja .....Nej.....nja....
Den lille parveln kan ju få urinvägsinfektion....eller skava sina bara knän.....

2 kommentarer:

  1. Cool föreläsare. Sådant gillar jag, folk som bjuder på sig själv och som krackelera.. Minns en gång då en en närstående kom på besök utklädd till kvinna. Minns hur jag som då var tonåring från norr gick i taket och trodde karln var pervers. Mycket bra även om det är lite utan för boxen för det är ju inte varje dag man stöter på en transvesit.

    SvaraRadera
  2. Alla Sveriges kommuner och landsting och även övriga befolkning skulle behöva träffa Claes / Sara för en bättre föreläsare/ tankeställare=) får man leta efter.
    Tror faktiskt att skolvärlden skulle behöva få sig ett par besök också.

    SvaraRadera