lördag 28 januari 2012

Alltså jag har inget emot socialdemokrater i allmänhet, jag står ju åt vänster men man undrar ju vad det sossarna håller på med...man känner ju igen falskspelet ryggdunkandet, kvivhuggen, lismigheten från vårdyrket,  den nya eventuella ledaren för sossarna Stefan Löfven, man får ju hoppas att han får hälften av den chans som Juholt fick för dom grävde ju verkligen upp skit om honom så fort han stack upp hakan.


Lite så som vi uskor känner oss när vi klagar på något (för övrigt precis vad som helst som vi ifrågasätter) och vi blir obekväma...


Skillnaden är ju att vi inte har ett mediadrev som jagar oss utan snarare ett mediadrev 
(synd och kalla det mediadrev) snarare mediaskämt... som jagar fel och missförhållanden i vården, bra jobbat! jojo men händer det nått...var är resultaten av dessa oändliga timmar av mediabrus om vården.


Vem bryr sig efter alla skandaler?...drar kommuner och landsting igång utredningar om personaltäthet som leder till att fler undersköterskor anställs...njae....tvetydigt är det nog så att det utreds hela tiden om köken på boenden behövs..ni vet prefabmaten som serveras i plastskålar av 1/2 hemtjänstpersonal som har halva Sverige som arbetsplats.


Demensavdelning där två personal ska ta hand om personlig hygien, påklädning, matlagning och socialt liv för dom boende och anhöriga...sunt tänkande... och en personal som ska ta hand om tio brukare på ett boende på kvällen...upplyftande med en springshas som hoppar mellan avdelningarna.


Kommunernas kvalitetspolicy säger både ett och annat om hur vården ska bedrivas...fina ord som borde lyfta från pappret och användas i praktiken...för på plant papper gör dom ingen nytta.


Så hur ska vi då få ut något av denna soppa? den är rätt tungslevad, så det minsta man kan önska av kommuner och landsting är ju att personaltätheten ökar så ska ni se att problemen löser sig.


Sen dom stackars satar som faktiskt funderar på att utbilda sig till undersköterskor känner en framtidstro, för överallt står det att undersköterskans yrkesroll kommer att bli eftertraktad i "framtiden"...hallå där vi som redan jobbar inom yrket då? är vi bara försökspersoner som på ett smidigt sätt försvinner i statistiken.


Stefan Löfven stack ut hakan och hävdade det behövdes krafttag mot löneskillnaderna mellan kvinnor och män....nåväl bra att han suktar efter kvinnliga  väljare men snälla nån, det är faktiskt inte där som skon klämmer, det handlar faktiskt om kvinnoyrket inte kvinnor.


Sorry ladies uskabloggen tar inte ställning för att kvinnor ska få upp sin lön utan ALLA låginkomsttagare inom yrken som vården..ett kärt område ska ha en skälig lön och en tjänstgöringsgrad som passar och samtidigt ger tillräckligt med kosing.
Så även om du är tjej, kvinna, kille, man och jobbar som undersköterska, sjuksköterska så ska du ha exakt samma lön oavsett var du jobbar i landet.
För enligt vårt kära fackföbund så är ju grundlönen för nyutbildad undersköterska 18 500...
En undersköterska med tio år i yrket borde ha 23 135 kronor i grundlön enligt vad en undersökning om vilken lön en undersköterska ska ha enligt allmänhetens tycke..
hmmm..ska man behöva jobba tio år innan man få en skälig lön..hand upp hur många är sugna på det?


Vi undersköterskor är ju dom eviga samariterna..änglarna som förgyller tillvaron för pensionärer, patienter, anhöriga så då borde vi ju faktiskt få lite stjärnglans på lönekontot.


Så socialdemokrater och övriga politiker ska ni vinna en seger så vinn den åt oss som är anställda inom vårdsektorn, vi är värda det så kanske vi ger tillbaka röster om vi kan lita på det ni säger.







2 kommentarer:

  1. Bra skriver! det är ju faktiskt så att vi vårdfolk har sämre lön än butiksanställda.
    Vi ssk har alltid haft en hög, lång & dyr utbildning med en oskäligt skitdålig lön efteråt.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet! Den lönen vore rimlig, men än så är jag en bit ifrån, typ 3000, och då har jag jobbar 16 år som uska.

    Sv: jo, jag har myst på, så det räcker åt två. Tillochmed alkohol för två ;)

    Kramiz och ha en bra jobbarsöndag.

    SvaraRadera