lördag 4 februari 2012

Lön...samt..

Jobbar man som undersköterska så ska man inte tro att man gör rätt för sig...det känns iallafall som vi gjort ett skitdåligt jobb så fort lönelappen trillar ner.... men hallå där saknas det inte siffror i denna uträkningen?


Lite samma sak som Robin Hood och prins John...bara man kunde få tag på den sista guldsäcken...skit oxå facket kollar hitåt...nu får vi avtal...vad är det som säger att vi får det bättre med facket...guldsäcken håller sig på behörigt avstånd och trots att vi undersköterskor har flinka fingrar så är det omöjligt att få loss den där nedrans säcken ur kommunens famn.
Såja lilla ormen...(facket) kolla åt andra hållet så testar vi....


Sen full fart mot Sherwoodskogen..hmmm i rullstolar, med gångbord och rullatorer ..sista undersköterskan till skogen är en looser......skit oxå vi är ju alla i samma båt..Ja..ja vad vore en bal på slottet.....urtrist..dötråkig och alldeles...alldeles underbar..speciellt om man har råd att betala för annat än kranvatten och en servett.


Hur vad det nu ta från dom rika och ge till dom fattiga...FATTIG du ska inte komma här och prata om fattig...tänk på dom stackars barnen i Afrika dom skulle vara glada om dom fick en lönelapp. visst något näringsriktig kost är ju inte en sån lapp men den är ekologisk och tryckt på oblekt papper, med miljövänligt tryck så klaga inte ungjävel tugga...


Vi vårdpersonal är lite som en ulandsbefolkning, har inte en chans att hävda sig, syns inte alltså finns vi inte så länge inte någon dum fan får upp oss på Unescos lista över utrotningshotade djurarter.
Då jävlar ska ni se att det ska ältas i medierna om hur tråkigt det är att det knappt finns några uskor& sjuksköterskor kvar.


Nu ska man ju inte se allt becksvart men lite hjälp på traven i rätt riktning lönemässigt utan motkrav om utbildningar..och annat dravel för vi som redan jobbar i vårdyrket är jävligt duktiga så vi förtjänar lite uppskattning...hmm fan va det den där kommunen håller hårt i guldsäcken... skalpell syster...
Min käre kollega går det lika bra med motorsåg?


För vem har sagt att det ska vara lätt...det visste ju till och med romarna att Asterix och hans vänner, dom bråkar man inte med.


Så snälla kommuner och landsting..fundera en stund på vilka som gör jobbet i er verksamhet..


Inte är det kommungubbarna/gummorna, det är vi vårdpersonal som driver runt vardagen för alla inblandade för tog det stopp skulle nog inte du vilja ta hand om din dementa eller cancersjuke anhöriga i hemmet för då skulle ingen kunna gå till jobbet.....
Tänk på det en stund....



4 kommentarer:

  1. Bra skrivet! Skulle vården överhuvudtaget fungera, utan uskan??? Uskan, som är nära patienterna, som ser allt och rapporterar vidare till ssk och läkare, så dom kan sköta sin del??
    Så, egentligen, vem har det stora ansvaret??

    sv; Jaja. vissa har det bra och snöfritt, och inte så kallt heller. Men man tränar ju faktiskt magmusklerna en hel del med skoveln ;))Fast det går ju inte att jämföra, med riktig träning.

    Ingen lugn och ro här inte, fullt ös ;))

    Kramiz och ha en lugn skön ledig helg.

    SvaraRadera
  2. Tänkvärt, för utan vårdpersonalen stannar Sverige.
    Man kan ju hoppas att någon vill lyssna på oss..men ikväll blir det mello=) så nu blir det familjestund.
    Tack för senast=)
    En stor kram och ha en skön kväll!

    SvaraRadera
  3. Ett år har man jobbat på ett å samma ställe jag och min kollega
    Som vikarier.
    När det väl gällde och blev ett gravvik. Ledigt körde dom över oss å anställde en ny vikarie
    Till det. Tack för drt

    SvaraRadera
  4. Vi i Göteborg ska enligt medellönen ha 21200...(Jonas hjälpte mig kolla detta) deppläge då jag inte ens når i närheten av 20...(provanställning)
    Men skitsamma för jag är nöjd med att ha jobb nu, men vi kunde allt ha lite bättre.
    Ha ha "Unescos lista över utrotningshotade djurarter" vad får du allt i från...vi skattade så vi grät här på jobbet
    Kram Marie

    SvaraRadera