tisdag 7 februari 2012

Pension....en osäker framtid

Hur många har sett "förslaget" från vår käre stadsminister? att man ska jobba till man blir 75....frågan är kommer han jobba efter 65....med den lön han har behöver han knappast göra någonting efter det att han slutar som statsminister imorgon.


Man kan ju undra om han och andra politiker vandrar ner till arbetslöshetskassan och anmäler sig för a-kassa som vi vanliga dödliga den dagen dom slutar inom politiken?..för vi andra ska ju knappast få ut ersättning när vi är arbetslösa/sjukskrivna men dom får ju "bidrag" som faller ut så fort mandatperioder tagit slut.


Så svenska folket vill vi ha dessa elitfolk som klagar på oss att vi kostar pengar, är det några som kostar pengar så är det just dom svenska politiska iglarna.


Hur kommer det sig att så fort du blir politiker så hamnar du i en alternativ värld där man får bidrag för bostäder, bilar, lön utan motkrav så fort du gått i pension..alltså långt innan du fyllt 65 och får den lönen oavsett om du fixar ett nytt jobb eller inte och en sjuhelvetes hög lön som höjer sig långt över normen för skälig lön...strålande bra, för det enda vi hör från just dessa politiker är att VI kostar pengar.


Att det sen ska skickas pengar till EU för att hjälpa upp deras skitekonomi gör att man ser rött för vi behöver dessa pengar inom vård/omsorg och skola.


Så våra kära politiker, ni kan börja med att halvera era löner och bli som oss normala dödliga och vandra ner till konsum och räkna enkronor för att handla mjölk.



Så ett motkrav till dig Fredrik och övriga politiker är att ta väck er pension/fallskärm som ni får när ni slutat för det finns ingen annan normal arbetstagare som får ut "lön" efter att man slutat på ett jobb.

Det enda man kan kan hoppas annars är att man får massiv hjärtinfarkt dagen efter 65 och knalldör och slipper eländet....

Är det överhuvudtaget någon som är förvånad över hans utspel...nya arbetarpartiet..pyttsan........

Får vi se Fredrik jobba till 75? isåfall har jag ett utmärkt förslag till honom, han kan börja jobba som undersköterska med en lön på 20000 kvälls/helg eller nattjänst så ska vi se om han orkar jobba fram till 60... Visa oss nu Fredde att du vågar.... 

3 kommentarer:

  1. Helt klart att dom borde testa på hur en vanlig Svensson har det.
    Helst skulle han testa å gå på timvik med. Med den osäkerhet det med för.
    Nä dom där jävla pamparna lika så kungahuset borde få börja jobba på riktigt som vanliga dödliga för att se hur normala människor faktiskt har det.
    Med att försöka puzzla ihop barnvakt, familjeliv och arbete.
    Helt klart kan dom sänka sina löner och börja ta hand om sina arbetare dom har i Sverige först.
    Han vill att man jobbar till 75 men dån ska han väl med se till att det finns jobb så arbetslösa först å främst har ett jobb å gå till.

    SvaraRadera
  2. Ja fy som om jag skulle vilja jobba till 75.. stoppa upp det någonstans...vi får väl ingen pension heller för dom har redan tagit alla pengarna då.
    Jävla nötter.

    Appropå annat
    Tyck synd om mig med liten sjuk unge...O har feber och ligger och sover...än så länge...
    Kram

    SvaraRadera
  3. Jag är inte ett dugg förvånad! Jag har länge sagt att jag kommer aldrig att hinna med pensionsåldern, att den inte ens finns, när jag väl är där :(

    Kramiz och önskar en fin helg

    SvaraRadera