fredag 16 september 2011

Heltid..........er vän eller fiende...

För det snackas hit och dit om rätten till heltid..men visst man tjänar ju på en heltid...pengamässigt men vad vinner man i längden.

Hur orkar man jobba som undersköterska inom vården på heltid, demensboende eller inte, för frågan är vad händer med viljan att gå till jobbet glad och pigg när man jobbar 6 av sju dar i veckan.

Frågan som borde ställas är ju om inte normen för vad som är en heltid inom vården borde sänkas med bibehållen lön.

Vinsten uppväger nackdelarna för en ändring av detta skulle innebära att flera av dom nu anställda skulle orka jobba längre och inte bränna ut sig arbetsglädjen och glimten återkommer.

Tänk att du som deltidare förlorar mellan 2100kr-6300kr beroende på din tjänstegrad ijämnförelse med vad du skulle tjänar som heltidare.

Att sen man i kommunals medlemstidning kan gå in och läsa att medellönen för en uska inom äldreomsorgen är 21000 kronor på en heltid...hand upp gott folk hur många av er tangerar den lönen...någon?....

Vi blir ständigt påminda om vad medellönen för uska är...hmm det måste vara en annan typ av uska då eller? eller vi är väl inte medel då alltså...utan så där lagom svenska...i den svenska folksjälen, förlåt vårdsjälen....

Men vi får väl utbilda oss så stiger lönen...hjärnkirurg..maffiaboss...fast du vet väl vilket yrke du ska byta till för att få ekonomin att stå på konstant +?....politiker, gärna inom regeringen för då blir du tät även efter din eventuella "förtids"pension.

Så uskor gå med i vilket parti du vill och bli politiker för är det något vi uskor är bra på så är det att skyffla skit, frågan är bara vill vi vara med om att besluta om nedskärningar inom vård& omsorg...knappast vi får stanna på vår sida om träsket och bita ihop...se bara till att du har en tandläkarförsäkring för plomber/fyllningar lär ryka i samma takt som tjänster inom vårdyrket.

1 kommentar:

  1. Hand upp här för medel lönen ;) idag, och jag låg över när jag var inom demensvården. Ska jag gömma mig nu??
    Och jag jobbar dessutom heltid, har funderat på att gå mer några %, men den tid man spar på känns inte, som sänkningen av pengarna gör.

    Ha en fin helg ;)

    SvaraRadera