torsdag 22 september 2011

Etik & Moral i ett glashus

Överallt man vänder sig så finner man kommun/ landstingspolitiker, och politiker på riksdagnivå som avgår, och paradoxen i det här är att dom efter sin mandatperiod fortsätter kvittera ut lön så länge dom inte får ...eller rent av inte vill ha ett nytt jobb.

Tala om morot...nä... du behöver inte släpa dig in på arbetsförmedlingen och söka jobb, du har garanterad lön oavsett om du petar naglarna, rullar tummarna på sofflocket eller sonderar terrängen i baren på statens eller kommunens bekostnad.


Våra kära politiker har fixat dessa "löneförmåner" högt över våra huvuden och summorna dessa människor kvitterar ut snuddar vid årsinkomsten för oss vanliga dödliga.

Vår kära anställningstrygghet är ju i fokus, och som undersköterska, sjuksköterska vet vi att blir vi av med jobbet väntar arbetsförmedling, A-kassa, kassakort, förnedring och nedtryckning i skorna för gud nåde dig om du blir arbetslös, då tillhör du en av dom där förhatliga bidragstagarna som moderaterna ville avskaffa...någon som drog en parallell till politikerna och deras "bidragstagande"?...inte...hmm tänk på den du.

Den som reagerade på gårdagens inslag om regeringskansliets uppsägning ska nog hålla andan för kan regering köra över sina anställda utan att facket reagerar och att dom sen har godkänt uppsägningarna gör att man blir mållös och något förfärad.

Så vad kan då inte kommunerna och landstinget hitta på...vi vill nog inte veta men omorganisationer står som spön i backen och vi har knappast sett sista tågen gå.

Fackets roll i detta är den passiva, tystlåtna som ryter när det blåser medvind och håller käften när det som mest behövs...vi medlemmar känner inget förtroende för facken längre, hemskt att behöva påpeka detta men vi vårdpersonal, kökspersonal, sekreterare och vaktmästare och andra låginkomsttagare har knappast en löneutveckling som vi kan vara nöjda med.

Så vi får vackert stå utanför glashuset (kommunhuset, landstingshuset, regeringen)och kolla in på eliten som badar i pengar, och beslutar om att arbetstagare är för dyra
och tjänster/ arbetstillfällen måste dras in.

Höjt pensiontak är nästa förslag vi fått från glashuset som ger upphov till spekulationer om att vi vanliga dödliga ska jobba till graven och politikerna ska kvittera ut pension precis när som helst utan risk för sämre förtidspension.

Den där guldskeden i munnen gäller bara vissa människor, vi får bara hoppas att den som biter i den knäcker en plomb..fast med dom där lönerna kan  dom ju fixa en guldbrygga på ett nafs...vi andra får nöja oss med en rostfri sked och amalgam......

2 kommentarer:

  1. Någon som läst senaste utspelet från kommunal....
    Vi ska tydligen tjäna i snitt 2600kronor mindre än en verkstadsarbetare.
    Läs här
    http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article13671073.ab

    Faktum är att vi undersköterskor får vara glada om vi ens når upp till 20 000 i lön, medellönen för en undersköterska i Sverige idag ligger på 21000...fast dom flesta av oss hamnar under den "gränsen".

    Och vi har hört så många gånger förut att det ska bli ändring på detta, man blir bara frusterad och ledsen för dessa utspel är bara ett sätt för facken att profilera sig och värva nya medlemmar.

    SvaraRadera
  2. sv; tack, solen var närvarande hela helgen ;) mamma är fortfarande skruttig, men bättre än för tre veckor sen ;)
    Önskar en härlig ledig måndag? efter jobbarhelg.

    SvaraRadera