torsdag 27 oktober 2011

Kapitalet styr....

Inom omsorgen styr kapitalet allt och vi hör ständigt och dagligen hur ont om pengar det finns i den kommunala budgeten för vård och omsorg.


Frågan man ställer sig är, hur kommer det sig att det plötsligt dyker upp pengar till obskyra utbildningar, chefslöner utan dess like, och varje år bjuds det på "julfest" för kommunens personal.


Denna julfest innefattar allt som enligt gängse normer borde finnas på en betydligt dyrare fest, och personalen står för en 100 krona resten står kommunen för, lokalen som bokats är lagom stor...man undrar hur lokalhyran ser ut? 


Man undrar ju varför inte kommunen kan ha en intim trevlig liten fest på varje enhet med personalen samlad med klassisk julmat...gröten, kanelen, sockret och skinksmörgås räcker för oss vanliga.


Att vi vanliga undersköterskor skulle uppskatta ett tillskott i lönekuvertet, så att vårt eget julfirande blev enklare är ett önskemål oavsett om det var tillfälligt eller en höjning av lönen istället för dessa mastodontfester.


Kommunens meddelande angående denna fest innehöll följande tillägg:


Du får inte betalt för ledighet i samband med festen, så välj en dag där du är ledig....
Visst självklart men hur många utav kommunens andra personal fick ut en sån lapp...som vanlig ses vi fotfolk som outbildade närmast snyltande, och att vi sen verkligen skulle behöva betalt för att åka till festen på vår lediga tid är en sak, frågan är bara hur uskor ska åka?


Så vi frågar oss var får ni pengarna ifrån?....man har ju rätt att undra.

3 kommentarer:

  1. Precis det jag har undrat länge. Du har inte ett svar också? Kan ju vara fint och veta hur dom får ihop det.
    Önskar en fin lördagskväll ;)

    SvaraRadera
  2. sv; haha det var bra du missade den bilden, fräck humor var det ;))
    Städet, var mest stökigt. Inget låg där det skulle och en Tvätthög som mount everest, typ. golven var i alla fall sugna, men fläckiga.
    Aja, man överlever ju ;))
    Kramiz och ha en fin vecka du med ;)

    SvaraRadera
  3. Hej! Tack för din kommentar. Vi jobbar ofta ensamma. Idag tex. Började jag 13 och var ensam till 15 och nu på kvällen ensam mellan 20 och 21. Igår var jag ensam 13-17 innan den andra kvällspersonalen kom. Det är krävande men fruktansvärt roligt på samma gång.

    SvaraRadera