onsdag 5 oktober 2011

Omvårdnadslyftet...

Nu startar omvårdnadslyftet...till hösten alltså, en miljard kronor till utbildning för oss undersköterskor.
Men kära nån då är vi så outbildade och blåsta bara för att vi är undersköterskor...nej satsa dessa pengar på att höja statusen i yrket och lönen så ska ni se att vi klarar framtiden.


Att sen en av anledningarna till att alla kommunerna inte har sökt dessa pengar är...läs paradoxen i detta...
Att vissa kommuner inte har råd med vikariekostnaderna när undersköterskorna ska på utbildning...lysande logik.


Vi är oersättliga då iallafall...och att vi sen ska läsa in utbildningarna på arbetstid OCH ledig tid!  borde slå spiken i kistan på hela Sverigesundersköterskekår ...men icke då från vissa håll hör man det är bra med utbildning och man kan visst läsa på sin fritid, och få extra semesterdagar...


Vi har ju ett liv utanför jobbet så låt oss ha vår fritid till just fritid och ge oss undersköterskor en bättre möjlighet att försörja oss och kanske till och med få en chans till att spara en och annan krona till vår pension.


Och vart går då dessa utbildningspengar...jo mina vänner till utbildningsföretagen och vi undersköterskor ska som vanligt jobba ideellt och knappt klara oss på den lön vi har.





4 kommentarer:

  1. sv;
    Tack ;) Önskar dig en trevlig jobbarhelg, Själv blir det 2 helger på raken nu ;)
    Slit inte för hårt bara ;)

    SvaraRadera
  2. Tänk om pengarna kunde komma vårdtagare och personal tillgodo, då skulle vården bli så mycket bättre.
    Vi får se vad som händer..och vi ssk har fått mer att göra och färre personal, en klar varningklocka som ringt för länge sen.

    SvaraRadera
  3. sv; haha, tänk om det vore så lätt med lite sjukhussprit ;)))
    Hoppas det löste sig för dig med termostaten.
    Kramiz

    SvaraRadera
  4. Sedan fler år tillbaka har 90% av alla personal inom äldreomsorgen åtminstone där jag arbetar grundutbildning.Jag förstår inte vem det är som matar regeringen med uppgifter att så många inte har utbildning.Jag har själv mailat till regeringen och frågat varför inte vikariepengar skickas med,svaret var att då kostar det mer och så många kan inte utbildas. Något långsökt ! Omvårdnadslyftet skulle enbart erbjudas till KY-utbildning och på betald arbetstid vore en framgångsfaktor.

    SvaraRadera