tisdag 28 juni 2011

Arbetskläder... en självklarhet men på vilket sätt

Den valsen har vi dragit förut men den kommer upp igen gott folk för kommunerna har tydlighen helt olika uppfattning hur sånt ska skötas.

Man får som personal höra att vi betalar upp till ...kr och resten får ni själva stå för...hmmm nice och det senaste fyndiga som kommunen kommit på är att det ska hyras in kläder....ja ni vet landstinget har ju sina vita och gröna....så vad får vi rosa...ljusblå? och ALLA..just det ALLA ska ha dessa kläder och dom är bara till låns...för är det inte så att vi har köpt kläder till arbetet, vad ska vi göra med dom nu?.

Dom får ni inte använda när väl dom "nya" kläderna kommer...Kanon! så vi ska gå runt och se ut som institution...modell 1974...upplyftande för personal och pensionärer....verkligen upplyftande.
Tur är iallafall att man inte sett dessa plagg än för spyfaktorn ligger rätt nära.

Så vi får vackert klä oss i identiska kläder...får man ha broschen på eller namnbrickan utan att sabba helheten?
Nä.... fram för fria inköp till personalen som arbetsgivaren står för så blir vi av med problemet, och den halvhjärtade försöket med postorder/tvätterikläder kan vi helst slippa för alla vill inte gå runt i rockar..pösiga bomullstält till byxor.

Sovjettiden försvann....dock inte inom kommunerna...tydligen...rättning i leden kamrater och knäpp igen rocken....

Fast i Uskabloggens version blir det knäpp upp och lev lite bror och syster, tagga ner och gilla läget för vet ni...solen skiner och man satt på en sten med benen i vattnet och njöt i solskenet och tänkte definitivt INTE på jobb, uskor eller facket....för inte ens klädpolisen kan förta att kvällen har varit fantastisk och vi går snart ut på en liten promenad till.

1 kommentar:

  1. Lite mer design på arbetskläderna vore bra. Det är inte många företag som tillhandahåller kläder. Jag håller med dig om att nästan på alla som arbetar inom vård och omsorg ,då i första hand på äldreboende ser likadana ut i sin kläder.Arbetskläder inom vård och omsorg är både bra och dåligt.

    SvaraRadera