onsdag 8 juni 2011

Diskussioner på arbetet....mycket skit och liten verkstad

Hur ligger det till på ditt arbete?, pratas det problem och missförhållande mellan personalen?
Hur funkar det mellan er om någon/några i arbetsgruppen känner sig mobbade, illa bemötta eller arbetsgruppen fungerar dåligt i sådana frågor som samarbete, förståelse eller fungerar det hela?

Hand upp! hur många pratar en massa om ändringar ni vill göra och problem ni vill lösa men när det väl kommer till personalmöten så håller alla tyst.

Alla vet att det pratas en massa på avdelningarna, både bakom runt om och ovanför huvudena på medarbetare men ingen gör något.

Är detta ett kvinnoarbetsproblem kan man undra.......har man jobbat flera olika arbeten med både kvinnodominans och mansdominerade arbetsplatser så märks skillnaden.
För vi killar reder upp problem....BASTA... och visst skitsnackas det på killjobbet men lösningen kommer.

Så varför är vården ett sånt ställe där man snackar en massa och inte reder ut problemen, för hur många gånger har ni inte tagit belyst ett problem för facket/chefen och inte fått gensvar?

Så skärp Er tjejer för tar ni Er inte i kragen så fixas inget, sen spelar det ingen roll hur mycket ni skitsnackar före/ efter personalmöten, och andra möten.

Så kommunal, anställda inom vårdyrket och alla andra olycksaliga satar som överhuvudtaget har med vårdyrket att göra kan sluta snacka en massa skit för vi vill inte höra.

Vår vän Arne Anka reflekterar lite över det hela....


Så snacka inte en massa dynga utan gör något, så mår vi så mycket bättre och tänk på att vi i vården faktiskt ska vara dom som är bäst på att arbeta med människor....

Har ni tidig eller sen semester?....nästa inlägg....kanske handlar om detta ämne.....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar