torsdag 9 juni 2011

Semester.....lön för mödan eller besvärlighet.

Semestern...... denna skatt vid regnbågens slut, pärlan som vi alla väntar på men för vissa är det lite besvärligt.

För i vissa kommuner så händer följande att dom som får tidig semester inte får ut semesterersättningen förrän efter semestern är slut.....smidigt... och dom som är småbarnföräldrar, planerat resor eller bara vill ha lite extra lyx i tillvaron riskerar semestern att bli knaper.

Alla som jobbat på ett annat arbete vet att semesterersättningen kommer före eller i samband med semestern.

Ett synnerligen urdumt löneutbetalningssystem som är föråldrat och förlegat och mycket beror ju också på systemet med månadsutbetalning.

Nu finns ju ett ljus i tunneln för flera av oss vårdpersonal och det är ju skatteåterbäringen som detta året kommer lysa upp tillvaron för annars smått ekonomiskt ansträngda undersköterskor och sjuksköterskor.

Så Uskabloggen önskar alla en trevlig semester och om du trodde att Uskabloggen skulle ta semester nu så trodde du fel....Uskabloggen tar semester när det behagar Uskabloggen=)

2 kommentarer:

  1. Själv får jag ingen semester. Eller får? Jag har tackat nej till semester, eftersom det då blir obetald semester, så jag jobbar hela sommaren ;)) Och hoppas på nästa sommar istället.
    Önskar dig en trevlig semester ;)

    SvaraRadera
  2. Tackar och synd att du inte får betald semester...själv har man sen semester men lider inte för det, ska bli jäkla skönt att lämna bygget då.

    SvaraRadera