söndag 18 november 2012

Uskans klagan

Individuell lönesättning......hur låter det gott folk?.....orkar du bära din plånbok?....i utskick från kommunerna finns uttrycket individuell lön men vad betyder det egentligen för oss vårdpersonal....

För vi andra ja nu ska ni inte tro att  vi slitna kämpar ja...enhetschefer och andra chefer då alltså jobbar ihjäl oss men vi har ju ett stort ansvar för HELA verksamheten..så vi ska ha en rejäl individuell lönesättning.


Exakt hur duktig och snabb ska man vara i nanosekunder för att få ta del av den individanpassade lönen och vad ska man göra?..hur många dagar i veckan är en enhetschef ledig..jämfört med en uska eller SSK?

Jobbar enhetschefer helger..julaftnar....här chefen får du en julklapp...höger eller vänster....välj...


Finns det streckkoder och chip som avläser oss inom en snar framtid.............

Chubacca och startrek kan dra något gammal över sig vi har ju trygghetslarm och...just fan... vi undersköterskor tar ju bara emot larm..skit oxå vi kommer att vara sitting ducks när alieninvationen kommer..hmm... ska det vara 40 talisterna det?...............................

 

AAh................. hoppas bussarongen finns i skottsäker version och vi får gömma oss bakom broschen...är det inte så att jag kan få hjälm på rekvisition tack!..vi har riskjobb vi med för det är nog så att poliser och vårdpersonal drabbas av våld rätt ofta..speciellt på demensavdelningarna...


Jobbar du som uska så kan du ju inte göra mer än vad jobbet innehåller...visserligen finns möjlighet att jobba dubbelt så snabbt....eller långsamt..dricks?..vi får ju inte ens äta med pensionärerna längre..men resultatet blir ju det samma...inget ackord där inte... för hur ligger värdegrunden till ordet individuell lön i din mun....vårdmässigt då alltså? och hur känner du dig varenda gång som lönen kommer.....Ischiasnerven blir knappast ansträngd när man lyfter plånkan.




Tänk att omsorgen ständigt blir ifrågasatt...man ska hinna.. appropå hinna....får mig och tänka på.....

[Arbetskollegan] 

- Stackars uskan.
- Knappt har hon en stund att vila,
- Ropar dom och hon får ila
- "Kom genast hit, kom genast hit"
[Enhetschefen] Du där skynda på...
[Arbetskollegan]
Hela dan får hon arbeta,
hon får jobba,
hon får streta,
putsa, diska, tvätta, damma,
varje dag är det detsamma
 

[Arbetsgruppen]
här hon putsar,
där hon sopar,
så snart dom inte ropar,
 

[Arbetskollegan]
det är ju hon som knogar
tills hon blir alldeles virrig,
darrig, stirrig.
[Enhetschefen] - Raska på nu!

[Pensionären]
- Ja, jobba på ni.
- Vet ni vad...?
- uskan går nog inte på julfest 

  [Arbetsgruppen]
- Va? Inte det?
- Vad vad det du sa?
[Arbetskollegan]
- Ni ska få se.
- Dom fixar det nog.
- Med jobb, jobb och jobb
- Hon får aldrig ta ut semester för hon har ingen som kan ersätta henne/honom och förresten har hon ju bara sin bussarong att ha på sig...
[Pensionären]
- Öh, öh. Stackars uskan
 

[Facket]
- Vi ska fixa det

(Paus)

Så fan heller tänker uskan och slutar dagdrömma...........
 

[En drömmande idiot]
En dröm ger åt tanken vingar
Den blir verklig då
I drömmen du allt betvingar
Och allt du vill ha kan du få...å hur fan har du tänkt att det ska gå till om jag får fråga...

(Mellanspel) ÅÅH fan jag som trodde det skulle bli förspel...skit oxå  

[Idioten igen]
En dröm ger åt tanken vingar
Den blir verklig då
och kärleken vaknar en gång....du den där festen kan du beställa plats på men det kostar 100 spänn..

 

Så varför heter det individuell lön, för lönesamtalen som vi alla varit på när man utvärderar hur duktig man varit, så min lille vän nu får du grindslanten för att du...men vänta nu du är ju kommunslav så ge tillbaka den direkt vi ska ju bygga en ny sporthall....det är skitdyrt så därför sparar vi in på annat...¤.. symbolen markerar den tomhet som inträffar varje gång vi hör dessa ord..besparing.....

 

Så tänk på det min gode man sparsamhet är en dygd...så sa säkert Sheriffen av Nottingham oxå när han kasserade in guldpåsar...Kommunchefen ligger där med påsarna under huvudkudden och omsorgen blir av med påsar .....Robin Hood  (kommunfullmäktige) tar allt och drar mot krogen..eller i detta fall en dyr middag på arenan...


Så varför finns individuell lön i kommunerna....Ja öststaterna körde med planekonomi...smidigt alla jobbar, en liten del tar hand om kapitalet...visst fan så går det ju till här med..fan sist jag kollade i plånboken fick jag astmaanfall för det dammade ur den...det var lönen som rök..


Så även om du jobbar heltid, är en otroligt duktig undersköterska och kämpar livet ur dig så får du ut en saftig lön på mellan 18000-22600 oavsett om du gör exakt samma jobb som din arbetskompis....beroende på var du jobbar.....och 22 600 kan vara den lön du har efter 20 år i vården så tro nu inte att du med åldern får en rejäl löneökning.....när du sen går i pension får du en present av dina arbetskompisar..inte kommunen.


Jobbar du då deltid förstår nog dom flesta att man inte direkt får en fet plånbok när utgångslönen är så dålig.

Så skärp Er kommunerna och skippa dom individuella lönerna inom vården för vi är alla undersköterskor och gör samma jobb.

Samma jobb, samma lön...och samma villkor och en rättvis lön oavsett om du är kvinna eller man uska eller vad fan som helst.


5 kommentarer:

  1. Håller helt med. Gillart inte! inte bara kommunen som ska skippa individuellt, landstinget också ;)
    Kramiz och ha en fin dag.

    SvaraRadera
  2. Du är så klok! När jag blir Stadsminister blir ansvarig för fördelningen av skattepengarna! (Förutom den delen som ska täcka "mer choklad (och porr)åt folket!"



    SvaraRadera
  3. sv;
    Tack! ang tatueringen ;)) namnen ska gå i svart, men skuggas med regnbågens färger ;) och det syns lite dåligt, så det ska fixas till.
    Ang det andra, såååå "finns det lösningar på allt" som tur är. hehehe

    Kramiz och ha en fin kväll

    SvaraRadera
  4. Lite över 30 000:- kammar man hem efter att jobba 100% & 75% natt. Dvs ledig en dag i v.

    SvaraRadera
  5. Visen med ind lönesättning är ju att sålla agnarna från vetet. Alla uskor är ju inte lika duktiga. De med brukarfokus och som tar stort ansvar ska ha mer än de som mest dricker kaffe och bara är. Så jag är för detta! Sen hur kommuner sparar in är en annan frpga..

    SvaraRadera