torsdag 29 november 2012

Kommunals A-kassa

Hur många deltidsarbetande undersköterskor finns det i Sverige?....och vad har vi för lön för vårt jobb och i slutändan vad får vi för våra surt förvärvade pengar som vi betalar till a-kassan och kommunalarbetarförbundet.

Man är anställd på en tjänstegrad..typ 75, 80 eller 90..och normen för "normalt" arbete är 100% men hur många jobbar 100% i vården? och rätten till a-kassa för personer som arbetar i vården för att få ersättning gäller endast förlorad inkomst..här kommer moment 22 in för hur ska man kunna förlora inkomst då man är fast anställd på tjänstgöringsgrad under 100% då hamnar man i gråzonen, man ska ha rätt till ersättning..men..........

Man har inte rätt till ersättning på grund av att man inte förlorar arbetstid.

Det är här som moment 22 visar sig, vill man jobbar mer än sin tjänstgöringsgrad så ökar inte den på pappret utan man är fortfarande anställd på sin egen tjänst, och som det ser ut idag så får man inte ut övertiden i pengar utan plustid..så kallad möjlighet att ta ut ledig tid om verksamheten tillåter.

Så där.... ja gott folk.....vi är tillbaka till Romarriket...slavriket heter numera kommun och landstinget och vi undersköterskor är pusselbitarna i ett pussel som knappt passar ihop..och som knappast passar bättre ju mer man pusslar.


2 kommentarer:

  1. Här får man som uska välja, tid eller pengar, på det man går ut extra. Jag som jobbar 100% får dessutom kval, utan knussel.
    Men jag skulle tro att det är stor skillnad mellan vård och vård. Akutsjukvården kan man ju absolut bara inte snåla med, tack och lov.

    kramiz och ha en fin helg, själv jobbar jag ;))

    SvaraRadera
  2. Tur att man jobbar i landstinget, vi har det så bra ingen övertid..gott om tid och ingen stress..var det någon som gick på det?
    Usch hade det varit så bra så skulle jag inte jobbat 13 timmar på torsdagen..och ett antal i veckan..
    Nu får man vila i helgen och måndag..skönt.
    Har du kallt med? här är 7 minus men ingen snö..trevlig helg kram

    SvaraRadera