fredag 16 november 2012

Likriktning...formabarhet...fyrkantighet

Vi vårdpersonal ska arbeta för att behandla alla lika..men samtidigt olika, för vem vill bli behandlad som en individ..med egna tankar, funderingar och önskemål....någon?.........

 

Biståndsbedömningar...vårdplaneringar...ja allt går ut på att möta medmänniskan som just en individ, det får kosta säger man, man ska få välja kost, motion, nöjen, underhållning, vardagssysslor ja allt sånt som man som person vill ha men hur rimmar detta med dagens besparingar inom omsorgen?


Det likriktas inom matscheman, exakt samma ingredienser, portioner där allt ska se exakt likadant ut... ingen lokal tillverkad mat utan färdigproducerad, inget hembakat utan industrisockerkaka.. 

 

Sockerkaka 4x900g som var solid, en halvmeter lång (ser det ut som) inplastad med pappskiva i botten och om den var luftig?...skojar du eller...

 Så inget nöje kvar...för våra pensionärer..ingen god bakdoft..bara färdigproducerat..luktlöst..

Individuellt tänkande...skärp er...

Vi har en bit kvar tills individuella målen i genomförandeplanen uppnås...

Tänk utanför boxen.....

2 kommentarer:

  1. "en halvmeter lång"
    ha ha sockerkaka eller planka=)
    Jo nu är tjejerna här och det är fullt hus...den här mamman har fått reserv lekledare så jag klagar inte..sitter i köket och väntar på kaffet att bli klart.
    Önskar trevlig helg tillbaka och ta det lugnt...kram

    SvaraRadera
  2. Bra spaning! Så är det precis ,skillnad på vad de som styr menar med individens behov och vad den äldre verkligen erhåller av sitt behov.Allt skall vara individuellt inom ramen för vad som har beslutas i kommunen.Matfrågan har i alla år behövt förbättras. I den kommun som jag bor erbjuds samma matsedel på alla matserveringar och äldreboenden i hela kommunen. Enligt normer så serveras 1 glas julmust,man kan inte dricka en hel flaska om man vill. Frysta pannkakor(värmda)från Holland eller Irland,utan grädde.Ja.listan kan bli längre...!

    SvaraRadera