onsdag 28 december 2011

Alla ska kunna leva på sin lön och kunna få en rimlig pension....?

Så heter det nu....frågan är bara hur i hela friden tänker man när man säger en sån sak..vem som sa det ska jag inte skriva ut..man vill ju kränka folk men det kränker iallafall alla oss undersköterskor som sliter dag, kväll och natt till en orimligt oskäligt låg lön som leder till en ålderdom i fattistugan med kommendoran i hasorna...för vi uskor ska inte ha det bra..men vi ska göra det bra för våra medmänniskor som vi tar hand om.


Så snälla kommunen..kommunerna...tänk efter lite före ni köper in alla dessa dataprogram som ska göra livet SÅ mycket enklare för oss uskor och er..lägg istället en liten bit av detta kapital på oss undersköterskor som knappt klarar oss på den lön vi får.
Och kommunalarbetarförbundet kan faktiskt få upp ögonen och inse att flera av oss som jobbar aktivt idag inte ens har passerat i närheten av 20000 kronor strecket...räkna ut pensionsgrunden på det kära vänner...


Så mina kära uskakollegor..vi vandrar vackert ner till butiken som glada pensionärer och inser att till och med nudlar och flaskvatten har blivit för dyrt att handla....så då sitter man där vid matsalscampingbordet...en gammal ölback med en frigolitskiva och ett dasspapper som duk och äter torkade äppelhalvor med kranvatten som du knappt hade råd att betala för..Aquakommunalis..som det heter...


Då kan ni komma där med frasen...
Alla ska kunna leva på sin lön och kunna få en rimlig pension

5 kommentarer:

  1. Men vi som jobbar år Landstinget då??? Det är ju känt sedan länge, att vi har sämre lön än kommunanställda Uskor. När jag bytte arbetsgivare, gick jag ner runt tusenlappen i grundlön :((( men nu jobbar jag i alla fall med det jag vill jobba med.
    Och jag håller med, HÖGRE LÖN TILL USKAN ;)

    Önskar en fin kväll ;)

    SvaraRadera
  2. Sorry=) jag har inte glömt uskorna i landstinget och ni ska givetvis ha exakt samma lön som oss uskor i kommunal & privatvården.
    Inga olikheter var i landet man jobbar...vem man jobbar för och framförallt så borde man ju faktiskt inte rimligtvis behöva vänta åratal innan man får en lön värd att nästan leva på.
    Ha en bra kväll=)

    SvaraRadera
  3. Det heter ju alltid att vi som jobbar i kvinnoyrken ska nöja oss med det vi får...ska det vara så?
    Byggnadsarbetare skulle knappast godkänna en sån usel lön och deras fack är ju stenhårt på sin ståndpunkt, men vision, vårdförbundet och kommunal viker sig efter vinden.
    HÖGRE LÖN för usk och ssk!!!!=)

    SvaraRadera
  4. Tack för att du var så snäll & körde oss hem..skönt och slippa bussen=)
    kram ///Suddis

    SvaraRadera
  5. Kikar in och önskar ett Gott Slut och ett GOTT NYTT ÅR ♥

    SvaraRadera