torsdag 14 juli 2011

Kvinnolöner ska gälla i sjukvården...

Frågan är hur man överhuvudtaget kan bli förvånad...fast vem trodde något annat..tala om att dra alla över en kant.

För är det inte så att alla vi som jobbar i Sverige är arbetstagare oavsett kön? eller är vi kvar på 1300 talet?

Kvinnolöner ska gälla i vården heter det nu i senaste nyheterna, så säger Region Skåne iallafall men jag tror att flera kommuner/ landsting skriver under på detta.
Man läser artiklarna och kommer fram till följande påstående till varför sjuksköterskornas löner inte ska höjas för att närma sig läkarnas löner:

Vi har också satsningar som måste göras inom regionen och måste därför hushålla med pengarna....hmmm undrar vad han som sa detta har i lön?
säkert mer än dom flesta läkare och definitivt mer än varenda sjuksköterska i hela Sverige.

Chefer och underhuggare inom kommunerna/landstingen har inga som helst anledningar till att hålla sina löner nere eller ens ha en sansad och sund inställning till hur mycket dessa män OCH kvinnor inom chefssfären i vården får ut i lönekuvertet, då pratas det väldigt tyst om besparingskrav.

Är man då man, och jobbar i vården...jodå vi finns faktiskt..så blir man rätt trött på att man "bara" jobbar i ett kvinnoyrke....är man mindre manlig då eller? ska vi män ha ett eget lönesystem isåfall och en egen yrkestitel inom vårdyrket? Sunt tänkande eller? för ska det delas upp könsmässigt så ska vi göra det rejält...eller inte............ för när ska Sveriges befolkning ställa sig upp och kräva rättvisa och avskaffandet av kvinnligt och manligt arbetsliv.

För det är ju faktiskt enda gången som vi faktiskt ska acceptera att vi inte kallas kvinnor eller män utan endast är arbetstagare med samma lön, förutsättningar.

För tänk på att du som anställd inom vården är lite som askungen som jobbar och sliter för din styvmor (kommunen/landstinget) och styvsystrar (cheferna inom vården) som hela tiden ordnar nya uppgifter åt henne fortsätter hon att drömma om den dag då hon kommer att finna lyckan (lönen)

Frågan är bara hur sagan fortsätter och slutar...hmmm den där skon var det Birkenstock eller Foppa?
Prinsen är det vårdförbundet/kommunal? och vagnen bara måste vara en rullator eller?

Iallafall så är utalandet att Kvinnolöner ska gälla i sjukvården...något av det mest korkade jag läst på länge och nu får faktiskt måttet vara rågat....för är det så vill vi ha det att vi fortfarande ska indelas i mans/kvinnoyrken istället för att sudda ut gränsen och jobba på lika nivå....

Region Skånes moraliska nivå ger jag inte mycket för...........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar