söndag 6 april 2014

Be a man...

Kommunalarbetarförbundets nya flaggskepp där man ska protestera emot att kvinnor har lägre löner än män....vad ska man säga njae jag vet inte men vi män som arbetar inom just "kvinnoyrken" är ju i minoritet på arbetsplatserna och även inom yrket för just vårdyrket  är ett av dom yrken där jämlikheten tydligen kommit allra längst....iallafall om man får tro siffrorna i lönekuvertet för här är det väl snarare så att vi istället ser att vi män faktiskt har sämre lön än kvinnorna.


Så kommunal har lyckats med ett nytt klavertramp..dom kan sånt där...för vi som är män i ett yrke som domineras av kvinnor har ju absolut ingen lust att bli män...för det är vi redan eller? senast jag kollade....ja på Ratsit då alltså vad trodde du?... så stod det man som kön...och då ställer man sig frågan vad ska vi män inom kvinnoyrket göra för att få upp våra löner...och sloganen heter ju What does a woman need to do to get a raise?

Ja enligt gängse normer så brukar just kvinnor kunna få männen att just få.....resning men det var nog inte vad kommunal menade så jag förmodar att vi män på egen hand ska fixa den där löneökningen......


För oavsett om du är man eller kvinna så gör vi exakt samma arbete inom ett och samma yrke annars hade vi ju inte blivit anställda som vårdpersonal eller? så då borde ju lönesättningen baseras på yrket och inte på könet, och nivån på välståndet i lönekuvertet borde nog kunna planas ut till en mer jämlik nivå utan att det ska ta oöverskådlig framtid.

Jo för så är det oavsett om man är kvinna eller man inom ett yrke så spelar könet en stor del i bemötandet för mer än en gång så har jag träffat på vårdtagare som helst inte vill bli hjälpta av en man...helt okej och där brukar samtalsämnet i arbetsgruppen starta om lämpligheten och eventuella problem som kan uppstå men där  kommer moment 22 in igen i yrket för OM ja ett stort om en manlig vårdtagare inte vill ha en kvinnlig undersköterska så diskuteras detta inte alls....inga funderingar, inga samtal med anhöriga i förebyggande syfte, då ska man helt enkelt BE A MAN och stå ut.


Så visst jag ställer mig gärna på barrikaden för människans absoluta rätt att bli behandlad på samma sätt oavsett hudfärg, kön, sexuell läggning för det är ju faktiskt så att arbetar du i ett yrke med kvinnor så tänker du iallafall inte om du jobbar med män eller kvinnor dom är kollegor punkt slut, men ingen av dom skulle nog vilja bli man för dom har nog med sina egna män där hemma.


Så BE A MAN....nej tack jag är så nöjd med att redan vara en man men visst i dagens Fotoshoppade värld så kan man ju förställa sig men jag som stofil i en värld av bakelittelefoner, handvevade vispar i köket och en benhård tro på att allt var bättre förr står på mig och säger att det är iallafall så att allt var bättre innan facebook..twitter och instagram för då satt man på kafé och pratade på tu man hand över en varm kopp kaffe eller te..ja löste i tekanna då alltså, inget påste  eller snabbkaffe, men vi kan iallafall bemöda oss med att se till att alla ska ha rätt till att få en skälig lön och ett bra bemötande på arbetet och i samhället som medmänniska.

Farbror Stofil



5 kommentarer:

  1. Ha ha vad får du allt ifrån..farbror Stofil..ha ha du är ju verkligen allt annat än gammal..din tok!=)
    kram på dig

    SvaraRadera
  2. Vilket inlägg och det satt precis som det skulle..för att inte tala om t-care debatten som verkligen gillas av många bra gjort. kram och stå på dig

    SvaraRadera
  3. Debatten är igång vi i Göteborg hurrar och hyllar dig!! bra skrivet..heja heja=) kram

    SvaraRadera
  4. Stockholmsgänget hänger på=) till och med pyret klappar händerna & hejar på..:)

    SvaraRadera
  5. Såg dig allt på f-book syrran delade med sig=) Bara ut med problemen och det är skitdåligt att ni ska behöva lägga tid på sånt...
    Kram Anna

    SvaraRadera