tisdag 14 januari 2014

Maffia?

Jaha...då var det allmänt känt..det som vi undersköterskor och kökspersonal varnat för..det orosmoln som tonade upp sig när matbeställningarna och kostbesluten inte längre kan påverkas av pensionärerna, eleverna/barnen eller vi undersköterskor, kökspersonal där all mat in i minsta detalj ska detaljstyras och inget ABSOLUT inget för bytas ut av kökspersonalen.


Att sen grossisten när som helst kan byta varor, produkter eller ursprungsland på köttet och en situation som gör det omöjligt för oss..,kostansvariga, kostchefer att veta vad som egentligen serveras till våra äldre och barn.


Två drakar..läs  i det närmaste maffiainspirerade företag som styr marknaden för kommunerna inom mat/kostbeställningar.


Den så kallade upphandlingen styr kommunal verksamhet men nu visar det sig..precis som vi inte sett det länge att kommunen betalar otroliga summor för mat som om man istället fick gå ner på närmaste livsmedelsbutiken faktiskt skulle spara in kommunens hårt ansträngda budget...för det hör vi vårdpersonal hela tiden...kommunen måste spara..aja....det skiter vi i för det som är viktigt är ju att våra äldre och våra barn får äta en mat som man kan kalla skälig mat...tänk dig själv..vill du äta mat som du inte vet var den kommer ifrån? till ett överpris....


När man sen ser att dessa stora bolag dominerar marknaden på ett osunt och närmast osmakligt sätt så kan man ju undra hur det kommer att bli i framtiden...kanske är det så att ett känt hamburgerbolag och en känt bolag som tillverkar dryck tar över hela upphandlingen och all matförsäljning i Sverige och vi, våra äldre och barn endast får äta sån mat 365 dagar om året och inget annat....men inte ens dom bolagen rår på dessa matgrossister som skapat ett moment 22 där dom bollar med kommunerna och deras omsorgstagare och barn där allt går ut på att tjäna så mycket pengar man bara kan och leverera det dom själva tycker utan att bry sig om beställningar och synpunkter.


Så till er alla vill jag säga den där kommunala upphandlingen har i slutändan hamnat i klorna på maffian...på alla plan..men vi påpekade detta och höjde varningsflaggan för många år sen...nu har kommunerna lagt ner sina lokala kök..inrättat centralkök och lagar färdigrätter som man verkligen inte önskar servera sin värsta fiende...så smaklig måltid svenska folket..ni såg varningsflaggorna och hörde varningsropen...JAG VILL INTE HA SÅN MAT..lyssnade någon?


Nej vi i omsorgen och skolans värld är vana vid att vara osynliga och inte höras överhuvudtaget. 

Och tro nu inte att du själv klarar dig från att äta den maten. Snart kanske du själv sitter på hemmet eller är på besök på dagis/skola eller besöker din anhöriga på boendet och du får frågan om du ska köpa en portion för 100 kr, ska du svara ja eller nej tack till grismaten?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar