söndag 27 november 2011

Vårdskandaler........

Jo det duggar tätt nu i vårdSverige och det ena överträffar det andra, frågan är bara om det är något nytt fenomen...knappast för då skulle ju inte Lex Sarah finnas..eller?


Nej  vården har dragits med problem sen Dackefejden fast då var det ju etterstupan som gällde eller fattihjonhuset där kommendoran styrde med järnhand..tala om vårdskandal där....


Så hur kommer det sig att det kommer upp så många vårdskandaler, medierna gräver djupare? hungrigare reportrar eller bara ren bonnatur.


Vi undersköterskor är tacksamma att det uppdagas för det sista vi vill är att pensionärer/ brukare som de kallas eller patienter mår dåligt eller missbehandlas/ felbehandlas så vi får hoppas att den här granskningen av vården inte är en nyhetsfluga i mediacirkusen.


Om sen vårdskandaler händer i privat eller kommunal/ landstingsbedriven vård så ska luppen och teleskopet riktas mot all typ av vård för bedrivs den rätt så ska ju ytterst få fall av missförhållanden inträffa.

2 kommentarer:

  1. Ja man undrar hur sunt det är med privata intressen inom omsorgen om äldre

    Hoppas du inte blåst bort=) vi gömde oss och klarade oss bra
    Kram

    SvaraRadera
  2. Det kan nog ha att göra med alla indragningar :( eller åtminstone en del av fallen. Är det tillräckligt med personal, hinner och kan man reagera på rätt sätt.

    Sv; tack! Näe, de finns ju inte många som vill och har psyket för att jobba inom akutsjukvården, men jag älskar det. Och inskola en ny uska tar 4-7 veckor, beroende på tidigare erfarenheter. Jag fortsätter vara ego ;)

    SvaraRadera