tisdag 15 november 2011

Hårt iskallt skal........

Har vården och omsorgen blivit hårdare och kallare?


Man ställer sig ju den frågan efter alla vårdskandaler...SOS missöden som kostat unga människor livet och alla mörkertal av människor som trillar genom stolarna och som media inte uppfattar.


En rätt mörk bild av verkligheten där tidsbesparing...girighet..fusk och oförstående råder, men man kan ju inte låta bli att undra: vad tror svenska folket egentligen, är vi så blåögda att vi inte ser att kapitalet styr.


Allt handlar om pengar idag..är du inte effektiv så är du inte intressant..har du fel sjukdom eller många olika sjukdomar så är du dömd att hamna mellan stolarna.


Så vad händer i vårdsverige, hur kom vi dit och vem ska få tillbaka tryggheten i omsorgen, om äldre sjuka, människor som ringer 112 och blir nekade ambulans.


Var är det folkhems Sverige som brydde sig om sina medborgare oavsett om du heter Svensson eller von Anka.


Allt ska sparas in på....utom sånt som är kul och lönande, då flödar pengarna för kapitalet i samhället finns men bara för eliten.


Så man undrar hur ska det gå för oss vårdpersonal, patienter, pensionärer och svenskar som ständigt får se hur allt försämras, för inte har det blivit bättre i kungariket Sverige.


Och pensionsåldern ska dom försöka höja...till 67 inräknas dom själva i det? politikerna då alltså? ATP poäng på den...för vem av oss vanliga dödliga får pension innan 65 när man slutat ett jobb och "väntar" på ett nytt jobb...för oss heter det socialbidrag..a-kassa eller alfakassa....


Så denna soppa utav pengabrist som alltid finns utom ibland och osäkerheten och otryggheten och orättvisorna skapar en rätt osmaklig soppa i välfärdslandet Sverige.



4 kommentarer:

  1. Jag tror inte att vården blivit hård och kall! Men däremot så tror jag på, att de flesta missöden som skett, beror på alla jävla indragningar!!!! Se till att det finns tillräckligt med personal, så dom har tid att stanna upp och lyssna, och göra en riktig bedömning utifrån patienten.

    Och politikerna skiter nog i pensionsålder, dom går när dom känner för det, och säkert med en fallskärm.

    Kramiz och ha en fin dag ;)

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet! man blir mörkrädd av dessa ständiga klavertramp..ta bort privat vård inom äldrevården.
    Kram

    SvaraRadera
  3. sv; näe "fullt upp", passa mig vid nattjobb ;) Då hinner man inte tänka på att det faktiskt är natten.

    SvaraRadera
  4. Sv; när inte längtar jag efter julmust, men tänk en nygjort skinka, som fortfarande är varm, på en hårdbrödmacka och senap ;)))

    SvaraRadera