söndag 9 december 2012

Verksamheten kräver...

Alltså vi ska si.. vi ska så... facket och cheferna gafflar om att vi ska ha rast..bara sätt er ner och ät..å hur fan ska jag hinna med det när maten ska serveras..strax efter..och allt ska fixas innan för ingen kan ju vänta på något...

 

Vi uskor och sjuksköterskor har absolut ingen chans till att påverka vår arbetstid..jo..nångång så kan man faktist få ut lite ledighet om verksamheten tillåter..vem fan frågade mig om jag tillåter verksamheten att bestämma när jag ska gå hem..snart ersätter man nattpersonalen med oss på dag kväll..och vi får gå övertid dygnet runt och betalt för övertid kan man glömma för det har då rakt inte verksamheten råd med..du får ut det i ledighet..så fan heller..och vikarier kan vi i vården snart glömma vi ordinarie ska täcka upp för varann istället..det blir billigare på det viset..för vem? 

 

Inte för oss och våra patienter iallafall när all personal är utbränd..skitsura och helt enkelt skittrötta på sitt jobb...


Oavsett om man jobbar som uska eller ssk så upplever man samma sak med en skillnad att SSK är ensam om detta..dom har inget arbetslag att spy skiten för..jämna ut plågorna på då alltså..så där kommer säkringen att ryka långt före uskans...fast vi uskor ska inte tro att vi klarar oss för snart sitter man där sjukskriven och utstämplad..för våra fack skiter i oss trots alla vackra ord..


Vi uskor ska få välja arbetstid..som det vackert heter..önskeschema..vilken dröm jag kan jobba precis när jag själv vill..WOW vilken förmån...och det kom ju tillbaka som en käftsmäll när man inser att man inte alls styr något alls..verksamheten kräver plötsligt att vi ska jobba till 22..ja då lägger vi till det på schemat..hmm önskeschema..MY Ass! 


Stress är bara nått du skapar säger dom...å va fan vet du om det..jag ska fanimig göra en avvikelse på dig i korridoren tänker man tyst och vänder på klacken..muttrandes något om Kapten Haddock och krokben...


Och visst man hör att man är omtyckt..medarbetarsamtal.och en duktig uska ssk...men inte fan syns det i lönekuvert..eller på arbetssituationen..


Satan oxå julen kommer och vi får lön den 21..fan en jävla julklapp ska du få chefen..en rejäl sådan på kinden..tänker vi och vandrar hem i snökaoset..vi som inte jobbar hela storhelgen.


Och sist i all denna pajkastning finns patienterna och pensionärerna som inte annat vill än att bara få hjälp av oss..för det är ju det som allt detta kaos..kallad vården ska gå ut på..

3 kommentarer:

  1. Usch precis så är det så många övertidstimmar och ingen ledighet..men jag har tagit ledigt efter julafton, jag jobbar till 17 på julafton sen ledig hela fyra dagar.
    Har du oxå snö? usch nu var jag elak..du har ju säkert massor av jobb, Micke är fullbokat nu efter han kommer hem ikväll så jag får nog inte ens en puss när han springer förbi..
    Kram vännen!

    SvaraRadera
  2. Perfekt men jag ska ju ta mig till affären och köpa den spaden får säga till erik istället så slipper jag:) men annars är det en bra julklapp till pyret..annars så kan jag ju sätta plog på hans lära gåstol..för den kan han då verkligen köra:) kramiz

    SvaraRadera
  3. Ja visst är det så. Man knipper med benen medans man får ont i magen för man är så kissnödig och man vet man hinner INTE gå på toa.

    Natten som var fick ja i mig en halv kall kopp kaffe för det var så stressigt.
    Men jag måste ändå säga jag är Helldre på hemtjänsten än inlåst på en avdelning.


    SvaraRadera