fredag 28 september 2012

Hojt!

Äntligen tillbaka i gemet...

Och uskabloggen spänner bågen och kastar sig ut i etern med nya kritiska sparkar uppåt och tyvärr neråt i detta träsk vi kallar vård & omsorg.

För vad är det som säger att vi vårdpersonal är så himla outbildade? dyslektiker och analfabeter som knappt kan stava till vårdgaranti, för överallt i medierna talas det om hur illa utbildade vi är..undersköterskor som knappt vet skillnaden på kvalitet och kvantitet..eller nja egentligen så är det väl arbetsgivarna som inte vet detta för ständiga hot om besparingar, överbemanning och dylikt kan få den mest härdade vårdpersonal att se rött...för vitt ser vi ju hela tiden..för den Lützendimma som omger vår situation där allt mer inom vårdsektorn handlar om finanser som ska flyttas från den ena till den andra.

Hmm kan det inte vara så att vård & omsorg borde ligga rätt högt upp på prioritetslista? men icke då allt vackert prat och dokument om vårdgarantier väger rätt lätt när man ser hur verksamheter bantas bort...det ska sparas en miljon då..en halv miljon till och var hamnar vi då? knappast i ett bättre utgångsläge för dom gamla, patienter och oss som jobbar i vården.

Det enda som dom bryr sig om är att bara vi blir utbildade så kommer allt att bli okej inom vården...inga felbehandlingar..ingen stress..gott om tålamod och en stor skopa humor så ordnar sig allt.

Men ingen tänker på det faktum att det faktiskt behövs mer pengar i vården för att säkra upp omsorgen, och ett faktum som bortses är att vi vårdpersonal har en otroligt låg lön..och detta gör att man blir stressad att klara av sin vardag, för bara så ni vet politiker och annat löst folk..dom flesta av oss undersköterskor, sjuksköterskor är inte 18 år och bor hemma hos föräldrarna..för det som kostar pengar för er kostar även för oss..vi har bara en otroligt mindre summa att klara oss på.

Och har man en något stadigare grund (privat ekonomi) då alltså som vårdpersonal så blir det lättare att ge...100% på jobbet 

Så vill ni se utvilade duktiga underbara vårdpersonal på era vårdinrättningar ge oss en möjlighet att just kunna få förutsättningarna att utföra vårt jobb utan att bli klagade på och nertryckta för det är verkligen något som vi vårdpersonal är vana vid.


3 kommentarer:

  1. Välkommen tillbaka du är saknad...trots att vi pratade i telefon igår=)..bra skrivet precis så jag och många andra känner.
    Stackare jobbar du i helgen...ha jag är ledig=) kram

    SvaraRadera
  2. Väl skrivet, det är nog mååååånga som känner och tänker så.
    Välkommen tillbaka förresten ;) trevligt, och saknad har du vart ;)

    Kramiz och ha en fin jobbarhelg ;)

    SvaraRadera
  3. Välkommen tebax.
    Underbart nu lever bloggen igen :-)
    Du har så rätt i det du skriver. Dock tycker ja dom ska skrota detta med LAS med. För det hitta dom ju ett kryphål i.

    SvaraRadera