torsdag 25 augusti 2011

Klagomuren vården...

Varför är det så fel att klaga på förhållandena inom vården, den som gör det får automatiskt en stämpel att han/hon är obekväm, opasslig, allmänt orosmoment och trubbelmakare.

Har vi som jobbar i vården skrivit på någon hemligt dokument där vi frånsäger oss rätten till rättvis lön, arbetstid, och en meningsfull vård för våra pensionärer/patienter.

Visst är det så att vi knyter nävarna i fickorna över dessa oriktigheter och orättvisor eller? är du helt nöjd med allt på din arbetsplats, isåfall gratulerar jag och hoppas du kan berätta för oss andra vad just ni gör på för då kan vi andra kanske få lite tips.

För så är det om vi går där i våra egna hjulspår och inte delar med oss så kommer vi ingenstans och som många av oss vet så får vi väldigt lite hjälp från kommunalarbetarförbundet.

Så skälet att vissa av oss skriver om detta på nätet är så enkelt som att vi vill nå ut utanför vår arbetsplats, kommun /landsting.

För vi arbetar olika tillochmed i samma kommun med två mils avstånd så då undrar man ju hur det står till lite längre bort.

Att vi sen ständigt får höra kommentarer att klaga inte utan byt yrke..funkar inte för klagar ingen så finns vi tydligen inte vi ska bara tyst rätta in oss i leden och göra vårt jobb....

2 kommentarer:

  1. FLAK! Jag förstår vad du menar. Jag blir också oerhört frustrerad på de som tror att man är en bitter, cynisk och jävlig person på arbetet bara för att man har en blogg, en ventil på nätet.

    Tycker också att det är en konstig inställning att man ska "byta om det inte passar". Det är ju därför sjukhuset är helt kompetensdränerat, för att erfaren personal dragit.

    SvaraRadera
  2. Vore våra sjukhus, vårdcentraler servicehus så perfekta så kanske vi inte behövde klaga.
    Så kära läsare, allt på arbetet är inte negativt men får man inte påpeka brister så vinner man inget.

    Frida: Tackar=) vi ÄR bittra, cyniska, sataniskt listiga till den mildaste gränsen....

    SvaraRadera