måndag 12 oktober 2015

Othello och Bellman på besök

Demensföreningen i Kalmar bjöd in till föreläsning och denna dag bjöds det på show av en av Sveriges vårdhundar...ja en och en halv vårdhund för Bellman..det lilla busfröet är ju bara ett år och inte riktigt redo för utbildningen.

Othello som är en betydligt mer erfaren herre...åtta och ett halvt tog dagen med lite lugn..utom när godiset delades ut bland publiken och det bjöds på leversnittar för dom små liven..då blev det fart på Othello...

 

Bellman gjorde succé i famnen på flera av publiken...som sagt godis är gott....även för vårdhundar.

I bemötandet av dementa och sjuka människor kan hunden vara den där extra lilla kryddan för att kunna nå fram och få resultat. 

 

Vi tog en promenad innan föreläsningen och fick chansen att bekanta oss och jag tackar så hemskt mycket för föreläsningen och pratstunden.

Frågan som man ställer sig är....var befann sig alla enhetschefer, sjukgymnaster och arbetsterapeuter? som garanterat hade fått något att bita i...precis som Bellman med sitt tuggrep....med korvar på scen.
2 kommentarer:

 1. Jag har själv inte upplevt en vårdhund i arbetet men sett din Nettan i aktion hon kunde verkligen bemöta alla överallt.
  Jag tror nog att hundar i vården skulle underlätta arbetet för oss och dom vi tar hand om, det gäller bara att få chefer och politiker ned på tåget.

  SvaraRadera
 2. Jag hade kommit även om jag aldrig jobbat med vårdhund...men det skadar ju inte att prova, rätt spännande=)
  Tack för bilder och hjälp så fina dom är....kan förstå att du blev rätt nöjd över att få träffa dom.
  Kram och ha en bra dag

  SvaraRadera