tisdag 17 december 2013

Nytt..... flytt...nyttigt...

Uskabloggen ligger ju i träda....men man jobbar på precis som vanligt..fram till jul..sen är det dags för lite nyheter....nytt jobb..men fortfarande inom samma yrke men annan förvaltning, ja för man måste ju jobba för att få in pengar....moment 22...ju mer man jobbar ju högre skatt....och plus/minustid...vilket lyckat system.


Man kan bara fundera på vad detta innebär men man tar sats och hoppar (hoppas) på att besparingsivern inom omsorgen kanske kan bromsas..färdig mat i vita plastburkar som ska värmas...i micro (bon appétit) får man lite förläget önska våra äldre när vi ska servera dessa måltider...och den som inte kan eller vill värma sin mat i micron ska få hjälp av en utarbetad nerbantad microskopisk hemtjänst.


Jajemen lysande tider och ett nytt år står och faller med schemat....du som är schemaansvarig...jag tycker lite synd om er...men bara lite..vi uskor ska plötsligt ta hand om administrativt arbete och få "lön" för detta..oj omsorgsarbete hette för i tiden..ja innan timecare ja fasen så länge CARE finns med så kan det ju inte bli fel?! eller....för det så kallade ÖNSKEschemat innebar att man med stor sannolikhet kan få jobba i en stor utsträckning som du själv önskat..bara du förhåller dig till att täcka upp så att verksamheten fungerar för vi är ju till för brukarna.....hmm skulle vi kalla dom det? dom är ju medmänniskor..en brukare är en person som utnyttjar sin omgivning...det trodde jag kommunen hade patent på.

 

Ja va fasen GOD JUL på er allihopa och har vi tur så blir 2014 ett år fyllt av löneförhöjningar..antimobbningsarbete och en rättvis arbetsmiljö för oss uskor..men tillåt mig tvivla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar